Hlavní obsah

Zaměstnanci Pentagonu utráceli ze služebních kreditek za kasina i erotické kluby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci amerického ministerstva obrany měli podle podle stanice ABC News utratit přes milión dolarů (více než 24 miliónů korun) ze služebních kreditních karet za hry v kasinech a za návštěvy erotických klubů. Stanice se odvolává na audit, který si Pentagon nechal vypracovat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Držitelé kreditních karet od začátku července 2013 do konce června loňského roku utratili asi 950 300 dolarů v kasinech a přibližně 96 600 dolarů v pánských klubech.

Kolik lidí tyto částky prohýřilo, není podle ABC News z výsledků jasné, ale s hříšníky už jejich nadřízení zahájili disciplinární řízení.

Vše budou muset zaplatit

"Chování těchto lidí nemá nic společného s našimi hodnotami," ujistil nejmenovaný vysoce postavený představitel Pentagonu. Dodal, že částky, které pracovníci Pentagonu zaplatili za hazard a erotiku, jsou v porovnání s celkovou sumou uhrazenou prostřednictvím karet zanedbatelné.

Američtí daňoví poplatníci se nad tím, že ze svých kapes zaplatili zábavu ministerským úředníkům, pohoršovat nemusejí. Držitelé kreditních karet, z nichž mají krýt své cestovní náklady, musejí ze svého uhradit veškeré zakázané nebo soukromé výdaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám