Hlavní obsah

Bezdomovec, kterého pokousal zfetovaný muž, přišel o zrak

Miami

Lékaři z nemocnice v Miami v úterý zveřejnili snímky 65letého bezdomovce Ronalda Poppoa, jehož před dvěma týdny na ulici napadl zřejmě zfetovaný muž a pokousal ho ve tváři. Bezdomovec má znetvořenou polovinu obličeje a po útoku stále nevidí.

Bezdomovec, který se stal obětí kanibala, má za sebou první operaci Video: Novinky/Reuters

 
Článek

U napadeného po převozu do nemocnice „nešlo rozeznat obličejové rysy,“ uvedl plastický chirurg Wrood Kassira. Kromě jiného muž utrpěl poranění mozku.

Bezdomovci po hrůzném činu nepříčetného muže chybí velká část nosu a jedno oko mu zakrývá gáza, druhé cár kůže. Muž možná přijde zcela o zrak, na jedno oko nebude vidět nikdy, u druhého je ještě naděje na uzdravení.

Poppo už podstoupil několik chirurgických zákroků, ale další ho čekají. V nemocnici zůstane ještě několik týdnů. Napadenému se pravidelně věnují fyzioterapeuti. „Cítí se dobře, jí a chodí, hovoří s námi,“ popsal jeho stav chirurg Nicholas Namias z nemocnice Jackson Memorial.

Poppoa napadl na ulici 31letý Rudy Eugene. Policisté jej přistihli nahého a okusujícího bezdomovcův obličej. Hlídka kanibala na místě zastřelila, když nedbal jejích výzev. Podle vyšetřovatelů mohl být Eugene pod vlivem nové syntetické drogy zvané koupelová sůl. [celá zpráva]

Poppo žil na ulici několik let a zřejmě nemá žádné příbuzné, v nemocnici jej za celou dobu žádný nenavštívil.

Jeho léčba by z části měla být hrazena z veřejného pojištění, ale větším dílem z fondu zřízeného na jeho podporu. Američané do něj zatím přispěli částkou okolo 15 000 dolarů (zhruba 308 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám