Hlavní obsah

Chilské námořnictvo zachránilo 84letého amerického trosečníka

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile

Chilské námořnictvo ve středu v jižním Pacifiku zachránilo 84letého jachtaře ze Spojených států, který se sám pokoušel obeplout Jižní Ameriku. V minulosti se mu to podařilo už šestkrát, tentokrát ho ale zaskočil vichr a vysoké vlny. Nakonec byl nucen vyslat nouzový signál, protože se mu zlomil lodní stěžeň.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chilské námořnictvo zachránilo v Pacifiku 84letého trosečníkaVideo: Reuters

 
Článek

Právníka z Ohia Thomase Louise Corogina našli na jeho deset metrů dlouhém plavidle Westsail32 znaveného, ale naživu, asi 850 kilometrů jižně od Velikonočního ostrova. Letadlo chilské armády trosečníka objevilo až na druhý pokus, v místě byly pětimetrové vlny.

Corogin vyslal nouzový signál v úterý ráno. Když ho pozorovací letoun objevil, námořnictvo zařídilo, aby trosečníka vyzvedla japonská obchodní loď vyskytující se v oblasti. Je předpoklad, že Corogoin dorazí do chilského Valparaísa v sobotu. Podle mluvčího námořnictva se mu daří dobře.

Foto: ČTK/AP

Thomas Louis Corogin

Muž, který v domovském Ohiu provozuje malý přístav Port Clinton, vyrazil z Velikonočního ostrova 27. prosince. Zlomený stěžeň nebyl první smolnou příhodou, cestou se Američan musel na čas zastavit v Ekvádoru, aby mu ošetřili tržnou ránu na noze.

Coroginův známý Jack Majszak přítele popsal jako zkušeného námořníka. To potvrdil i další kamarád Rex Damschroder: „Možná má 84 roků, ale tělo a výdrž mnohem mladšího člověka“. Corogin je údajně také dobrým vypravěčem. V minulosti napsal i špionážní román nazvaný Agape.

Foto: ČTK/AP

Corogin na své lodi

Reklama

Výběr článků

Načítám