Hlavní obsah

Dva obžalovaní rasisté plánovali zabít sto černochů včetně Obamy

CNN, Novinky, DPA,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva rasisté zadržení kvůli tomu, že chtěli spáchat atentát na Baracka Obamu, byli v noci na čtvrtek obžalováni z ohrožení kandidáta na prezidenta, nedovoleného držení zbraní a pokusu o loupež zbraní. Vyšetřování potvrdilo, že Obama měl být jedním ze sta Afroameričanů, které chtěli zabít.

Foto: Reuters

Daniel Cowart (vlevo) a Paul Schlesseman

Článek

Velká porota v Tennessee obžalovala dvacetiletého Daniela Cowarta a osmnáctiletého Paula Schlesselmana, kteří se považují za zastánce nadřazenosti bílé rasy. Obama však neměl být jejich jedinou obětí. Plánovali zabít 102 Afroameričanů, přičemž 14 z nich chtěli setnout, uvedli vyšetřovatelé.

Obama měl být podle původního plánu poslední obětí jejich vražedného řádění, které mělo začít na střední škole. Oblečeni v bílém smokingu s cylindry na hlavách se chtěli proti Obamovi rozjet v autě a pokropit ho deštěm kulek. Současně měli i střílet do oken. Plán ale nijak dále nerozpracovali. Dvojice neměla ani podrobnější plán Obamova pohybu.

Do procesu zůstanou ve vazbě, propuštění na kauci bylo zamítnuto.

Oba byli zadrženi 21. října na základě práce tajných agentů, kteří dvojici překazili loupež v obchodě se zbraněmi. Den po pokusu uloupit zbraně byli dopadeni v Crockett County. Na útěku do domu Cowartova dědy stříleli i z okna kostela

Jedná se o druhý případ, kdy lidé hlásící k rasismu, chtěli zlikvidovat Obamu.

V prvním případě z konce srpna z Denveru ale vyšetřovatelé dospěli k závěru, že šlo o fantazírování lidí závislých na amfetaminu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám