Hlavní obsah

Mobilní tým objížděl voliče v izolaci či karanténě. Jednoho nezastihl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlasovat z domova kvůli karanténě či izolaci z důvodu koronaviru požádalo v Moravskoslezském kraji celkem 134 voličů. Do terénu za nimi vyrazilo šest mobilních týmů složených z krajských úředníků a příslušníků Armády ČR. Jednoho nakonec nezastihli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Týmy dodržovaly velmi přísná bezpečnostní pravidla, byly vybaveny speciálními obleky, respirátory a dalšími potřebnými ochrannými prostředky,“ popsala Miroslava Chlebounová z krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

„Už odhlasovalo 133 voličů, jednoho z nich mobilní tým v domluvenou dobu nezastihl,“ sdělila krátce po 18.30 hodině s tím, že hlasy těchto voličů zůstanou až do sobotního odpoledne zapečetěny v přenosných volebních schránkách a uskladněny na krajském úřadu.

Sčítat se budou v sobotu po 14. hodině společně s hlasy lidí, kteří ve středu odvolili na tzv. drive-inech.

Na Karvinsku prošetřují kupčení s hlasy

Krajské volby

Komisaři neví, proč jim volič neotevřel, zda byl doma a spal, byl ve vaně nebo odejel například k lékaři. „Nezjišťujeme důvody, proč jej komise nezastihla, a ani to, že volič nevolil, následně nijak neřešíme,“ sdělila Chlebounová.

Ze zákona dojede mobilní volební komise na domluvené místo a vyzve voliče prostřednictvím mobilního telefonu, aby hlasoval. Podle informací Práva volič telefon nezvedl. Komise proto čekala na místě 10 minut a pak odjela. Dotyčný se jí už neozval.

Reklama

Výběr článků

Načítám