Hlavní obsah

Na Karvinsku prošetřují kupčení s hlasy

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie prověřuje údajné kupčení s hlasy na Karvinsku. Náměstek ministra vnitra Petr Mlsna uvedl, že na případ upozornila zapisovatelka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„V současné chvíli karvinští kriminalisté, policisté z územního odboru Karviná a ve spolupráci s policisty speciální pořádkové jednotky Frýdek-Místek zjišťují a prověřují poznatky k možnému narušení a regulárnosti voleb,“ sdělil mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

Dodal, že údajně nějaká osoba měla údajně lidem nabízet finanční prostředky za to, že budou volit konkrétní subjekt. Kde přesně mělo k incidentu dojít, neřekl. Podle informací Práva jde nejspíš o Havířov.

O hlasy voličů se uchází řada osmdesátníků i jednadevadesátiletý sklář

Krajské volby

„Krajský úřad nemá oficiální informace o incidentu, volební komise jsou povinny nahlásit krajskému úřadu pouze, pokud by došlo k přerušení hlasování. A to nenastalo,“ doplnila mluvčí hejtmanství Miroslava Chlebounová.

Mlsna v České televizi řekl, že zapisovatelka upozornila městskou policii, že jsou do volební místnosti dováženi voliči organizovaným způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám