Hlavní obsah

Trikolóra, Svobodní a Soukromníci jdou do voleb s heslem Máme právo žít

– Praha

S heslem „Máme právo žít”, pravicovým programem založeným na tradičních hodnotách a logem v podobě pírka jde do říjnových voleb uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci.

Foto: René Fluger, ČTK

Zuzana Majerová Zahradníková

Článek

Při čtvrtečním zahájení kampaně na pražském Klárově lídři jejich krajských kandidátek hovořili o ubývání svobod, a to v souvislosti s epidemií covidu, a o destrukci podoby tradiční rodiny a dalších hodnot.

Šéfka uskupení Trikolóry, poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, uvedla, že má hnutí společnou kandidátku a míří na pravicové euroskeptické voliče.

Podle jejího názoru je takových voličů dost a nové uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci je důstojnou volební alternativou. Pro vstup do Sněmovny musí v říjnových volbách získat nejméně pět procent hlasů.

Po Klausovi prchají z Trikolóry členové

Domácí

Hrozbu vidí Majerová v levici a v tématech prosazovaných zelenými.

Vymezila se například proti „pomatenému genderismu” či „zapšklému feminismu”, definování rodiny jinak než jako svazku muže, ženy a dětí či politice dotací. Za normální považuje postarat se nejprve o vlastní a až potom se angažovat jinde.

Není normální zakázat lidem chodit do práce, zavřít živnosti, zlikvidovat firmy, zakázat dětem chodit do školy, dusit malé děti rouškami, vypočítala Majerová, co kritizuje její strana v souvislosti s postupem vlády v době epidemie koronaviru.

Covid se podle ní stal problémem nejen zdravotním, ale i ekonomickým, společenským a právním.

Pírko v barvách české trikolory zvolilo uskupení podle Majerové jako symbol volnosti a svobody. Uskupení podle ní chce „vrátit normální svět”.

Krajské lídry představila spolu s předsedou Svobodných Liborem Vondráčkem a předsedou Soukromníků Petrem Bajerem.

Předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková: Máme na dvojciferný výsledek

Domácí

Z volebního programu zazněl cíl snížení státní byrokracie, zmenšení státu, nízkých daní, boj proti nelegální migraci a garance svobody náboženského vyznání, které ale musí zůstat soukromou věcí každého jednotlivce.

Země by se podle lídrů uskupení měla připravit na odchod z Evropské unie, protože by měla být suverénním státem, který nikdo nenutí přijímat jiné než vlastní právo.

Příští týden plánuje uskupení prezentaci stínových ministrů, mezi kterými bude za školství odpovídat Václav Klaus mladší, který na jaře odstoupil z vedení Trikolóry a vzdal se postu volebního lídra.

Trikolóra, Svobodní a Soukromníci jdou do voleb s heslem Máme právo žít

Parlamentní volby

Podle ve středu zveřejněného volebního modelu Data Collect by společná kandidátka strany „Trikolóra Svobodní Soukromníci” získala tři procenta voličských hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám