Hlavní obsah

O volby byl nebývalý zájem i na internetu

Nebývalému zájmu se v minulém týdnu těšily volby do Poslanecké sněmovny i na internetu. Zpravodajský portál Novinky.cz, který provozuje Seznam.cz a vydavatel deníku Právo Borgis, zaznamenal v sobotu absolutní rekord v zobrazení stránek. Vyplývá to z dat NetMonitoru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Během čekání na výsledky voleb si lidé v sobotu na nejnavštěvovanějším zpravodajském serveru v Česku zobrazili 31,7 milionu stránek. To je zhruba 4,5krát větší hodnota ve srovnání s běžným víkendovým či svátečním dnem.

Přitom jen z volebního speciálu si návštěvníci Novinek zobrazili 18 milionů stránek, z redakčního obsahu to bylo během soboty 13,7 milionu.

Potvrzuje se tak, že těmto volbám přikládali Češi velký význam. Celková volební účast totiž překonala 5,4 milionu, což odpovídá 65,43 % lidí, kteří mohou volit. Od roku 1998 tak zamířilo odevzdat svůj hlas k volebním urnám nejvíce občanů.

Nejvyšší volební účast byla zaznamenána v Praze – 70,15 %. V těsném závěsu následovala Vysočina s účastí 68,93 procenta. Naopak nejméně lidí přišlo k volebním urnám v Karlovarském kraji, konkrétně 57,10 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám