Hlavní obsah

Zámkem v Mníšku provede děti ledová královna Elsa

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 15. února se na zámku Mníšku pod Brdy konají speciální kostýmované prohlídky pro rodiny s dětmi. Probíhají v pohádkovém sklepení plném pohádkových postav v životní velikosti. V sobotu i v neděli budou otevřeny také klasické okruhy obytnými a reprezentačními komnatami prvního patra zámku.

Článek

Děti s rodiči a pohádkovou ledovou královnou Elsou sestoupí po tajemném točitém schodišti do sklepních prostor zámku, které jsou dokonce částečně vytesané ve skále. Od rybníka dovnitř profukuje, a tak je často i slyšet Meluzína. Tentokrát se přihodilo, že Meluzína odfoukla léto.

Děti čeká při návštěvě podzemí dobrodružství a důležitý úkol. Podaří se jim osvobodit všechny pohádkové bytosti obývající zámecké sklepení, nalézt Olafa a zachránit léto? Elsa totiž dokáže vyčarovat hlavně zimu a sníh, s létem potřebuje pomoc od dětí.

Ale nebude to jen tak jednoduché. Budou muset zpívat písničku, uhodnout hádanku, hledat zmizelé předměty a vymýšlet ztracená jména zkamenělým pohádkovým postavám.

Rodiny s dětmi mohou v sobotu mezi prohlídkami navštívit ještě výtvarný ateliér a malovat sádrové odlitky, v sobotu i v neděli jsou otevřeny také okruhy s klasickým výkladem. První okruh zavede návštěvníky do jídelen a slavnostních salónů, druhý okruh do ložnic a koupelen. Vyhlídku po okolí nabízí výstup do prostřední hodinové věže zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám