Hlavní obsah

Zámek Mníšek pod Brdy bude mít otevřeno po celé podzimní prázdniny, tedy i v pondělí

Novinky, Marie Charvátová
Aktualizováno

Od soboty 26. října až do středy 30. října bude v mníšeckém zámku připraven program pro děti, které se mohou těšit na podzimní pětidenní volno. Otevřeno bude také o státním svátku, v pondělí 28. října. Na výběr budou kostýmované prohlídky, výtvarná dílna, vyhlídka z věže nebo i klasické okruhy.

Děti na Mníšku potkají i Červenou Karkulku.

Článek

Rodiny s dětmi budou mít na výběr mezi kratšími prohlídkami pro ty nejmenší návštěvníky nebo delšími prohlídkami zámeckých komnat, které jsou vhodné pro předškoláky a mladší školní děti.

Ale i tyto prohlídky rychle utečou. Děti se totiž nudit nebudou, zapojí se do prohlídky, užijí si zábavu a navíc se i něco dozvědí. Třeba co jsou to přírodní živly? Kam si schovávali na zámku horký čaj, jak vypadá starý gramofon nebo proč mají křesla kolečka?

Při prohlídkách S královnou Elsou i při Putování za zámeckými skřítky zavítají do slavnostních sálů na zámku a uvidí i kapli nebo knihovnu. Navíc potkají pohádkové postavy.

Na ty se ale mohou těšit i ti nejmenší. V Kouzelném sklepení se seznámí s místním čertem a jeho kamarádkou ježibabou na koštěti, panem králem, princeznou i princem, vodníkem z rybníka, vílami nebo s andělem.

Pohádkový svět je čeká také při prohlídce Z pohádky do pohádky. Ocitnou se u Karkulky v lese, mezi sedmi trpaslíky, u dračí sluje nebo mohou Popelce a jejím holoubkům pomoci přebírat hrách. Na dětské prohlídky je potřeba se rezervovat.

Každý den bude zpřístupněn také výtvarný ateliér, vyhlídka z prostřední zámecké věže a otevřeny dva okruhy s klasickým výkladem. Na prvním návštěvník spatří reprezentativní místnosti a dozví se o historii zámku, na druhém zavítá do soukromých pokojů a uslyší o posledních majitelích a jejich životě za první republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám