Hlavní obsah

Zámek Mníšek láká na vánoční prohlídky s adventními zvyky

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. prosince začíná na zámku Mníšku pod Brdy adventní program. Vánoční prohlídky s adventními zvyky jsou připraveny nejen pro děti, které dokonce potkají ledovou královnu Elsu, ale i pro dospělé, kteří zažijí netradiční prohlídku. Během dne mohou děti navštívit i Mikuláše s anděly a čerty.

Článek

České Vánoce jsou bohaté na různé zvyky a tradice. Některé jsou známé a dodnes je dodržujeme, některé už doma nezkoušíme a některé jsou již zcela zapomenuty. Na mníšeckých prohlídkách si mnoho z nich návštěvníci připomenou a třeba si nějaké i přímo vyzkouší v komnatách zámku. Vždyť komu se poštěstí pustit si na zámku lodičku?

Návštěvník se navíc dozví spoustu zajímavostí a někdo se možná inspiruje a začne doma dodržovat novou či staronovou tradici. Kdo chce zjistit, k čemu o Vánocích slouží provaz či sekyrka, proč se mazat medem nebo skákat do výšky, odkud pochází vánoční hvězda nebo co je to štrucla, ten nesmí na prohlídkách chybět.

Pro děti s rodiči jsou v neděli připraveny Vánoční prohlídky s Elsou a pro větší a dospělé Vánoční prohlídky podvečerní. Během dne se navíc ve zcela nových prostorách otevře nebe a peklo, kde se bude konat Mikulášská nadílka.

Také v sobotu 30. listopadu je zámek otevřen. Kromě klasických prohlídek na okruhu s reprezentačními místnostmi a na okruhu se soukromými pokoji probíhá i v tento den program pro děti. Vybrat si mohou prohlídku Putování za zámeckými skřítky, Z pohádky do pohádky nebo Kouzelné sklepení. Kromě klasických okruhů se vždy doporučuje rezervace.

Reklama

Výběr článků

Načítám