Hlavní obsah

Z dramatického únosu mladé ženy se vyklubala jen hádka, řidiče zadrželi kvůli drogám

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únos mladé ženy jako z mafiánského filmu nahlásila na tísňovou linku 156 oznamovatelka, která si ve středu odpoledne všimla násilné akce ve Šlikově ulici v Praze. Dva muži tu vtáhli do auta ženu a odjeli. Telefonující si zapamatovala registrační značku a typ vozidla, takže policisté měli podklady k pátrání.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Okamžitě se rozběhla policejní akce, vše bylo ohlášeno státní policii. Jedna z motorizovaných hlídek strážníků zaregistrovalo v Diskařské ulici hledané auto. Vůz předjeli a následně zastavili. Osádka vozidla z vozu vystoupila a strážníci ji vyzvali k prokázání totožnosti a podání vysvětlení.

„Žena, která měla být podle oznamovatelky unesena, strážníkům vypověděla, že jí nikdo neunesl. Jen se prý pohádala se svým partnerem a následně nechtěla nastoupit do vozu. Proto jí spolu s kamarádem na chodníku zastavili a posadili do auta. Nenapadlo je, že by celá věc mohla vypadat jako únos. Tím se celá záležitost vysvětlila. Strážníci však prověřením v databázích zjistili, že řidič vozidla má úředně vyslovený zákaz řízení. Ten se k tomu strážníkům také přiznal. Poté jim ještě sdělil, že je uživatelem pervitinu a před jízdou popíjel vodku,” informoval mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš.

Protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla celá věc předána přivolaným policistům k dalšímu opatření.  

Reklama

Výběr článků

Načítám