Hlavní obsah

V Ostravě-Svinově na Bílovecké ulici mají nové dopravní hřiště

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 6. září bylo u základní školy na Bílovecké ulici otevřeno za účasti zástupců Magistrátu města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Svinov, Městské policie Ostrava, zcela nové dětské dopravní hřiště, které zvýší kvalitu dopravní výchovy u žáků základních škol.

Foto: Josef Zajíc

Do užívání Dětské dopravní hřiště na Bílovecké ulici v Ostravě - Svinově předali Radim Smetana, Zuzana Bajgarová a Tomáš Macura.

Článek

Nové dopravní hřiště u základní školy Bílovecká 10 otevřel primátor města Ostravy Tomáš Macura, náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová a starosta městského obvodu Radim Smetana.

„Jsme zemí  s křesťanskou tradicí. Patronem řidičů, vlastě by se dalo říci dopravního provozu, je svatý Kryštof. Jeho poselství spočívá v tom, že člověk má spolujezdce a sebe sama dovést do cíle z místa A do místa B bezpečně a bez úrazů. Až se tady budou učit děti jezdit, půjde o to získat znalosti dopravních předpisů, osvojit si techniku jízdy a rovněž získat návyk, aby pak v životě jednotlivec byl dobrým člověkem, který se s těmi druhými kamarádí, setkává a prožívají spolu krásné chvíle,” řekl farář Římsko-katolické farnosti Kostela Krista Krále Jan Larisch.

Po přestřihnutí pásky si pod vedením učitelů žáci školy na kolech nové hřiště vyzkoušeli.

V Ostravě jsou pro dopravní výchovu pro 4.- 5. třídy, pro další žáky a veřejnost k dispozici dopravní hřiště v Ostravě-Porubě, v městském obvodu Ostrava-Jih, v Hrabůvce v sousedství ZŠ Alberta Kučery, v Moravské Ostravě a Přívozu jsou dvě dopravní hřiště na ulici Gen. Janka a na ulici Orebické je nově zrekonstruované hřiště.

Podle ing. Josefa Laža z oddělení dopravního inženýrství Ostravských komunikací, a. s. je dětské dopravní hřiště v Ostravě-Svinově první fází výstavby účelových výchovných a sportovních zařízení v okolí základní školy Bílovecká 10. V současné době je učebna pro výuku dopravní výchovy součástí školy.

Ve druhé fázi vedle dětského dopravního hřiště vyroste rekonstruované hřiště na  kopanou, zázemí pro kopanou a bude postaven nový pavilon se zázemím pro dopravní výchovu a pro sportovce.

Základní údaje:

Celková plocha dětského dopravní hřiště - 8 500 metrů čtverečních, zpevněné plochy živice - 2 600 metrů čtverečních, plocha chodníků pro chodce a cyklisty 1 700 metrů čtverečních, zatravněná plocha 4 200 metrů čtverečních, počet svislých dopravních značek 160 kusů.

Autor hřiště: Ing. Josef Laža

Projektant hřiště: Ing. Roman Fildán

Zadavatel investičního záměru: Odbor dopravy Magistrátu města Ostravy

Zadavatel dokumentace pro stavební řízení: Odbor investiční MMO

Investor: Statutární město Ostrava

Náklady: 20 milionů korun

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám