Hlavní obsah

V Divadle Bolka Polívky odstartoval jarní festival Ženy ženám

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival nabídne představení, filmy, diskuse i charitativní bazar. Zahájení náleželo jedné z předních osobností brněnské výtvarné scény, Zdeně Höhmové. Vernisáž výstavy Dvě energie se uskutečnila v pátek 28. února v 16:30. Foyer DBP zaplnily kresby a obrazy malířky, ilustrátorky a grafičky.

Článek

Festival Ženy ženám, (oslovující i odvážné muže), potrvá do 3. dubna. Záměrem je oslavit ženství, krásu, tvořivost, odvahu a inteligenci.

Návštěvnice a návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení z repertoáru Divadla Bolka Polívky a jeho stálých partnerů. V Univerzitním kině Scala se budou promítat filmy se silnými ženskými hrdinkami. Ve Freskovém sálu na Zelném trhu č. 10 proběhne série debat věnovaných zajímavým ženám, podnikavosti, ambicím a životnímu stylu.

24. 3. v 17.00 Markéta a Maura - beseda s brněnskou primátorkou a italskou Brňačkou nejenom o Brně… Moderuje: Anna Putnová. Účastnice debaty: Markéta Vaňková (primátorka statutárního města Brna), Maura Manzini (obchodní ředitelka Hotelu Cosmopolitan), 31. 3. v 17.00 Gender studies v opeře:  přednáška Miloše Štědroně - Desdemona, Titanie, Ofelie a jejich muži s ukázkou z Rossiniho Otella, Thomasova Hamleta a Titanie a Oberona od Purcella., 3. 4. v 17.00 - Jak se žije samoživitelkám v ČR: moderuje Monika Brindzáková. Účastnice debaty: Dana Pavlousková, ředitelka Klubu svobodných matek z. s., Petra Krainová (ředitelka komunikace a projektů Klubu svobodných matek z. s.), Renata Poláčková (matka samoživitelka).

Zde se také (27. 3.) uskuteční charitativní Bazar pro zachování úsměvu. Vítáni budou všichni, zvláště pak ti, kteří rádi pomohou potřebným a k tomu by si ještě přáli najít nějaký stylový kousek do svých šatníků. Kromě pořízení originálních kousků od herců a hereček si možno vychutnat výbornou kávu, drobné sladkosti či slanosti a nezapomenutelnou atmosféru. Výtěžky těchto akcí poputují do Klubu svobodných matek.

V Univerzitním kině Scala bude uvedeno několik titulů: 27. 3. pá ve 14:00 - Malé ženy, romantické drama. USA 2019, 28. 3. so ve 13:00 – Emma, komedie. Velká Británie, 2020, 31. 3. út v 18:00 – Proxima, akční drama. Francie / Německo, 2019.

Na scéně Divadla Bolka Polívky očekává návštěvnice a návštěvníky řada vybraných úspěšných představení:

5. 3. čt v 19.00 – Oscar pro Emily (Studio DVA divadlo), 6. 3. pá v 19.00 - Šest tanečních hodin v šesti týdnech (Divadlo Bolka Polívky), 10. 3. út v 19.00 - The naked truth – Odhalená pravda (Divadlo Bolka Polívky a StageArtCZ), 11. 3. st v 19.00 - Horská dráha (Divadlo Bolka Polívky), 13. 3. pá v 19.30 – Freskový sál, Zelný trh č. 10, Brno. - Čtení ke kafi (Divadlo MALÉhRY), 16. 3. po v 19.00 - Biostory (Divadlo MALÉhRY),17. 3. út v 19.00 - Horská dráha (Divadlo Bolka Polívky), 28. 3. so v 19.00 - Madame Rubinstein (Filmová a divadelní agentura).

Další informace o festivalovém dění na webových stránkách DBP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám