Hlavní obsah

V Chudenicích se návštěvníci vydají na prohlídky zámku s kastelánem

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starý czerninský zámek v Chudenicích čekají v sobotu 24. srpna mimořádné prohlídky zámku s překvapením. Návštěvníci se totiž vydají na hlavní prohlídkový okruh přímo s kastelánem.

Foto: ilustrační foto z archivu Ludvíka Pouzy

V Chudenicích se návštěvníci vydají na prohlídky zámku s kastelánem

Článek

„Přijeďte v sobotu 24. srpna od 10 do 17 hodin na zámek do Chudenic. Každou hodinu tu budou startovat prohlídky zámku s kastelánem. Během nich vám prozradíme něco ze zákulisí provozu našeho zámku s mnohými překvapeními.

Dozvíte se například, kolik je na zámku oken, kolik je tu položeno metrů koberců, jak se leští nábytek, ale i mnohé jiné zajímavosti z historie Chudenic a rodu Czerninů, které během prohlídek našim návštěvníkům běžně neříkáme,” zve na prohlídky zámku pověřený správce zámku Ludvík Pouza.

Návštěvníci se dozvědí také to, jaké koníčky měli Czerninové z Chudenic a někteří si dokonce na vlastní kůži budou moci vyzkoušet, jaké by to bylo stát se aristokratem. Trochu netradiční prohlídky zámku jsou vhodné pro děti i dospělé a rezervace vstupenek nejsou předem nutné. Prohlídky startují každou celou hodinu.

Nejstarší rodové sídlo Czerninů   

Starý czerninský zámek je jednou z dominant Chudenic a nejstarším rodovým sídlem významného českého rodu Czerninů z Chudenic, který je připomínán již ve 13. století. Na historii Starého zámku je pozoruhodná také skutečnost, že za 700 let nepřešel z majetku Czerninů do vlastnictví jiného rodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám