Hlavní obsah

Středeční večer bude na Facebooku Slováckého divadla patřit dojemnému Autistovi

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vždy v neděli večer odtajní Slovácké divadlo na svém Facebooku, na kterou inscenaci ze zlatého fondu se mohou diváci těšit další středu. Od včerejšího večera je jasné, že už za dva dny si mohou připomenout silné a dojemné drama Autista – Moje ztracené nervy!.

Foto: archiv Slováckého divadla

Komorní a dojemné drama napsala přímo pro Slovácké divadlo Alžběta Michalová

Článek

Pod oznámením se okamžitě začaly rojit nadšené reakce.

„Vážené a milé Slovácké divadlo! Pokud budete pokračovat ve výběru her stejně jako doposud, tak se musím omluvit za to, že si přeju, aby parlament schválil prodloužení nouzového stavu minimálně do září. To snad stihneme zhlédnout všechny vaše úžasné inscenace!” vtipkoval jeden z komentujících.

Chlapec, který žije ve svém světě

„Často se říká, že autisté žijí ve vlastním světě. Máme za to, že je to pitomost – autisté žijí vedle nás a s námi. Nemůžou si pomoct, nemůžou uhnout – a vůbec to pro ně není jednoduché,“ přibližuje současnou českou hru její autorka a dramaturgyně Alžběta Michalová, která ji napsala přímo pro Slovácké divadlo a inspirovala se příběhem vlastního bratra.

Světovou premiéru měl Autista v červnu 2015 na Malé scéně Slováckého divadla. Režie se ujal Michal Zetel. V hlavní roli autistického chlapce Kašpara zářil Josef Kubáník, jeho matku hrála Alžběta Mahdalová, sestru Tereza Hrabalová. Čtyřlístek herců doplňoval Pavel Majkus.

Inscenaci Autista – Moje ztracené nervy! mohou zájemci vidět na facebookových stránkách Slováckého divadla ve středu 29. dubna od 20 hodin.

A která bude následovat za týden? „Nechte se překvapit. Nebo opět sledujte v neděli večer náš Facebook, tam další perličku odtajníme,“ slibuje ředitel divadla Michal Zetel.

Reklama

Výběr článků

Načítám