Hlavní obsah

Sto třicet talentovaných žáků navštíví odborné kempy a hudební kurzy

Novinky, Alena Lochmannová

Sto třicet žáků základních, středních a základních uměleckých škol bude od pondělí 26. srpna do pátku 30. srpna navštěvovat odborné kempy, které pro ně připravilo Středisko služeb školám ve spolupráci s odborem školství Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Nejtalentovanější žáci v oborech přírodovědných, společenskovědních, jazykových a uměleckých budou pod vedením odborníků zdokonalovat své vědomosti.

Článek

Již čtvrtým rokem pořádá Středisko služeb školám v Plzni týdenní kempy a hudební kurzy pro nadané žáky z Plzeňského kraje. Také letos se mohou uskutečnit jen díky podpoře Plzeňského kraje, který na jejich realizaci uvolnil dva milióny korun. 

Nejtalentovanější žáci regionu v oborech přírodovědných, společenskovědních, jazykových a uměleckých tak budou moci nyní pod vedením odborných lektorů zdokonalit své vědomosti a dovednosti.

Na pondělním slavnostním zahájení přivítal náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Jiří Struček nejúspěšnější žáky krajských kol soutěží v oborech přírodovědných, společenskovědních a jazykových a také nejúspěšnější žáky základních uměleckých škol - účastníky soutěží uměleckých.

"Přeji vám, abyste během tohoto týdne nejen načerpali nové znalosti a dovednosti, ale především aby kurzy podpořily vaši chuť proniknout do tajů oborů, které vás baví a zajímají," uvedl Jiří Struček, pod jehož záštitou se letní kurzy konají.

Poslední srpnový týden je letos už druhým termínem konání odborných kurzů. Již na konci června se v Domažlicích sešlo čtyřiadvacet žáků řemeslných oborů Truhlář, Strojní mechanik a Obráběč kovů, které delegovaly jednotlivé školy. Pod vedením zkušených pedagogů se žáci zdokonalovali ve svém oboru. Výsledkem jejich píle byl výrobek, který si účastníci z kempu odvezli. Kurz byl doplněn také o exkurze.

Pět dnů poznávání, zdokonalování se v oboru, ale také navazování nových vztahů s vrstevníky stejného zájmu absolvuje tento týden sto třicet žáků a pro dalších třiašedesát budou kurzy připraveny na první zářijový týden. To se do Plzně sjedou zájemci o fyziku, matematiku a programování. Pro obě skupiny je samozřejmě kromě odborných seminářů připraven také doprovodný program.

Realizační tým projektu tvoří odborní manažeři, kteří jsou odpovědní za kvalitu nabízeného odborného i doprovodného programu, metodici, zajišťující doprovody a bezpečnost účastníků, a především odborní lektoři, od nichž se očekává podpora talentu, odbornosti a rozvíjení vědomostí a dovedností zúčastněných žáků.

Výstupem každého ročníku projektu Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji jsou sborníky jednotlivých klíčových aktivit, které jsou veřejně přístupné na webových stránkách projektu www.podporatalentu.cz.    

Reklama

Výběr článků

Načítám