Hlavní obsah

Roztančené divadlo se v Praze představí 19. září

Novinky, Petr Mráček

Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když herci tančí. V Praze 19. září proběhne již třetí ročník.

Foto: Petr Mráček

Roztančené divadlo, Praha

Článek

Po tamním úspěchu proběhl na sklonku roku 2019 již čtvrtý ročník v Mladé Boleslavi. V roce 2018 se dvojice tanečníků rozhodla připravit podobný koncept i pro Prahu, Roztančené divadlo Praha.

V březnu 2018 v prvním finále vyhrál David Gránský. O rok později vyhrál Vladimír Polívka. Vyhraje letos do třetice zástupce mužského pohlaví, nebo to bude žena? To jsme se měli původně dozvědět 15. března v Divadle na Vinohradech. Kvůli nemoci covid-19 musela být akce přeložena.

Náhradní termín je v sobotu 19. září, od 18,30 v Divadle na Vinohradech, kde kromě soutěžních párů uvidíme např. Zlatu Adamovskou, Petra Štěpánka, Veroniku Khek Kubařovou, Vladimíra Polívku a další. Vstupenky lze zakoupit v pokladně divadla či na www.divadlonavinohradech.com. Zakoupené vstupenky na původní termín zůstávají v platnosti.

Každý ze soutěžících herců a hereček ve finále předvede jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují.

Soutěžní páry zůstávají beze změn:

Kateřina Brožová a František Kopecký – Divadlo na Vinohradech – Quickstep + Samba

Michaela Gemrotová a Adam Havel – Divadlo Broadway – Quickstep + Rumba

Stanislava Jachnická a Jakub Necpál – Vršovické divadlo Mana – Slowfox + Jive

Patricie Pagáčová a Martin Šimek – Agentura Familie – Tango + Cha Cha

Jiří Hána a Tereza Řípová – Městská divadla pražská – Valčík + Cha Cha

Jan Kopečný a Zuzana Šťastná – Hudební divadlo Karlín – Waltz + Samba

Jan Řezníček a Petra Stehnová – Divadlo Bez Zábradlí – Tango + Paso Doble

Jiří Ployhar a Michaela Nováková – Studio DVA Divadlo – Slowfox + Jive

„Na soutěž se moc těším. Podle mého bude těžší waltz než samba. Latina je rytmická a energická. Myslím si, že bude lehčí i pro tanečníka,“ řekl Jan Kopečný.

Michaela Gemrotová zavzpomínala na dobu, kdy chodila do tanečních: „Tanec mě bavil a pořád baví. Jsem zvyklá dělat vše na sto procent, tak mám trochu strach, abych to zvládla a moc nekazila,“ dodala s úsměvem.

„Moc se mi líbí tento projekt. K tanci mám vztah po mé mamince, která byla sólistkou Národního divadla. K tanci mám obrovský respekt. Trochu se bojím, ale moc se těším,“ prozradila krásná a půvabná herečka Kateřina Brožová.

Patricie Pagáčová se přiznala k tomu, že do tanečních nechodila. „Takže si můj taneční partner se mnou asi užije a navíc jsem i vztekloun,” práskla na sebe s úsměvem Patricie.

Porota je v projektu Roztančeného divadla „pseudoodborná“, jelikož se z větší části skládá z osobností různých oblastí. Porota má sice za úkol kriticky nahlédnout jednotlivé taneční show a zhodnotit je, avšak přednější je pro projekt, aby porota diváky bavila a nastínila jim pohled lidí z různých oborů (či případně propojení se zážitky z vlastního působení např. v pořadu ČT 1 StarDance).

Projekt je možné sledovat na sociálních sítích Instagram (@roztancenedivadlo), Facebook (Roztančené divadlo), webové stránky (www.roztancenedivadlo.cz).

Reklama

Výběr článků

Načítám