Hlavní obsah

Radnice v Bohumíně částečně obnovila provoz odboru dopravy

Novinky, Lucie Balcarová

Po dvoutýdenní koronavirové uzavírce odboru dopravy v Bohumíně se v pondělí 15. června částečně obnovil provoz dopravní agendy. K dispozici bude zatím jen výdej nových řidičáků a značek z depozitu.

Foto: Pavel Čempěl

Radnice v Bohumíně

Článek

„Tři ze sedmi zaměstnanců, kteří byli kvůli kolegyni s pozitivním testem na covid-19 v karanténě, se po dvou odběrech s negativním výsledkem vrací do práce. U dalších na testování zatím čekáme. Provizorně jsme proto ode dneška spustili dopravní agendu. K dispozici bude zatím jen výdej nových řidičských průkazů a registračních značek pro auto či motorku z depozitu. Zároveň už bude možné složit zkoušku k získání řidičského oprávnění. Ostatní agenda pro řidiče dostupná zatím nebude,“ uvedla tajemnice bohumínské radnice Eva Giecková s tím, že ve zcela výjimečných a urgentních případech lze volat na číslo 596 092 206.

Zatím v Bohumíně tedy nebude možné přihlásit či odhlásit si vozidlo nebo si vyřídit nový řidičský průkaz. Kvůli nim budou muset lidé zamířit na okolní úřady s rozšířenou působností. Případně své záležitosti mohou odložit a vyřídit si je později. Kvůli koronaviru totiž Evropský parlament a Rada EU prodloužili o sedm měsíců platnost nejen řidičských průkazů, ale také průkazů profesní způsobilosti i pravidelných školení.

Evropské opatření se týká dokladů, kterým vypršela platnost od 1. února 2020 do 31. srpna 2020. V praxi to tedy znamená, že pokud řidičák přestal platit 30. března 2020, tak díky evropskému nařízení automaticky platí až do 30. října 2020.

Ministerstvo dopravy ale upozorňuje na to, že prodloužení lhůty se nevztahuje na platnost karet řidiče do digitálního tachografu. Ta je totiž striktně nastavena v čipu každé karty.

Reklama

Výběr článků

Načítám