Hlavní obsah

Prostějov v korfbalové extralize ztratil první body. Znojmo naopak premiérově slaví

Novinky, Jan Pařík

Rušný víkend plný událostí. Korfbalová extraliga měla o uplynulém víkendu napilno. Na programu bylo šesté i sedmé kolo a obě přinesla zajímavé výsledky. Doposud stoprocentní Prostějov padl v obou duelech, čehož využilo Brno, které si naopak připsalo dvě výhry a v tabulce Hanákům odskočilo.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (na snímku s míčem Aneta Lešanská) v sobotu padl se Znojmem.

Článek

První letošní úspěch pak díky triumfu právě nad Prostějovem zaznamenalo Znojmo.

6. KOLO

Odveta za loňské nevydařené finále jim vyšla i podruhé. Brněnští korfbalisté letos porazili úřadujícího mistra z Českých Budějovic i na své palubovce a se svým úhlavním rivalem tak zatím mají stoprocentní bilanci.

„Neřekl bych, že od nás šlo o ideální výkon. Spíš o takový zodpovědný. Přizpůsobili jsme se pomalé hře soupeře a přišlo mi to takové ospalé. I diváci po zápase říkali, že to byla celkem nuda. Myslím, že důležitý byl fakt, že jsme hráli na domácím hřišti. To nám hodně pomohlo k výhře,“ komentoval brněnský korfbalista Peter Bušík triumf svého týmu 23:15.

Brno, KK - České Budějovice, KCC Sokol  23:15

Dočkali se proti neporaženému celku. Znojemští Modří Sloni se letos zatím i kvůli početné marodce trápili, zlom nastal v sobotu. Znojmo na své palubovce po bojovném výkonu porazilo 20:18 Prostějov a slaví první letošní body.

„Potýkáme se se zraněními, takže naše myšlenky směřují hlavně k tomu, abychom poskládali tým. To možná byla naše výhoda. Skvěle nás takticky připravil trenér Jirka Podzemský a jeho pokyny vycházely. Výborně zahrály holky. Ke konci nás soupeř dotahoval, naštěstí jsme to udrželi,“ pochvalovala si znojemská opora Ivan Žák.

Modří Sloni YMCA Znojmo - Prostějov, SK RG  20:18

7. KOLO

Jediný, kdo letos dokázal porazit Brno, byl Prostějov. Povedlo se mu to před měsícem na jihu Moravy. V domácí hale však podobný úspěch nezopakoval. Vedoucímu celku tabulky Hanáci podlehli 26:29 a dokonali tak nevyvedený víkend.

„Zápas byl daleko rychlejší než v sobotu s Budějovicemi. Nedělali jsme tolik chyb jako soupeř. Ten trochu riskuje a my máme navíc vyrovnanější ženskou část týmu. Vynikající utkání zahrála Štěpánka Jonáková,“ pochválil brněnský Peter Bušík spoluhráčku.

Duel byl dlouho vyrovnaný a na palubovce to vřelo. Tentokrát víc než obvykle. Rozhodčí rozdal pět žlutých karet, prostějovský Petr Šnajdr musel dokonce předčasně do sprch.

„Se všemi soupeři to je podobné. Brněnští kluci jsou však hodně fyzičtí a nedají nic zadarmo,“ popsal prostějovský hráč Jan Tichý zásadní momenty třaskavého klání.

Prostějov, SK RG - Brno, KK  26:29

Nejjasnější zápas víkendu. Nováček z Náchodu neuspěl ani na čtvrtý pokus. Padl v Českých Budějovicích 19:29 a dál čeká na první výhru v extralize.

„Je to vždy podobné. Na začátku se držíme, jenže nedáme šance a pak je to těžké. V neděli to pro nás navíc bylo obtížné na doskoku. Vysoký Filip Šmíd nastoupil s angínou a vydržel jen poločas,“ uvedl náchodský stratég Radek Honzíček.

Zápas nadmíru sedl českobudějovickému sniperovi Petru Pešákovi, jenž střelecky explodoval a zaznamenal třináct zásahů.

„Sobotní porážka v Brně mě hodně mrzelo. Řekl jsem si tedy, že tentokrát do toho půjdu s ještě větší vervou a nechám na hřišti vše,“ vyprávěl Pešák.

České Budějovice, KCC Sokol - SK Plhov Náchod 29:19

Reklama

Výběr článků

Načítám