Hlavní obsah

Při razii v brněnské tržnici celníci zabavili zboží za devadesát miliónů korun

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezřelé zboží v hodnotě 90 miliónů korun zajistili celníci během kontroly jedné z největších tržnic na jižní Moravě. Areál v Brně v Olomoucké ulici obsadili na základě soudního příkazu už ve čtvrtek 13. prosince, razie trvala tři dny.

Foto: CŘ Brno
Článek

"Jedná se o prodejní prostory určené především pro velkoobchod. I přes soustavné kontroly se zde potýkáme s častým porušováním některých práv duševního vlastnictví," uvedla tisková mluvčí CŘ Brno Lada Teňáková.

Po tři dny kontrolovaly tři desítky celníků prodejní místa v halách, odstavené kontejnery i zaparkovaná vozidla sloužící jako skladovací prostory. Obchodníci, kteří si chtěli své prodejny nechat dobrovolně zkontrolovat, byli do areálu vpuštěni. Ostatní museli počítat s násilným otevřením stánku či kontejneru.

Tržnice nakonec vydala 33 tisíc kusů či párů textilu, obuvi, kožené galanterie a doplňků, u kterých je podezření z porušování některých práv duševního vlastnictví. "Prodejní hodnota originálního zboží by činila přibližně 90 300 000 korun," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám