Hlavní obsah

Pivovar Starobrno otevře letní kino

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Projekce 27. srpna ve 20 hodin (česká komedie Ženy v běhu) je novinkou, kterou se areál starobrněnského pivovaru takto ponejprv otevírá široké veřejnosti. Možná i první vlaštovkou, která dá signál k pravidelnější filmové projekci v zajímavém prostředí pod letní oblohou.

Foto: Jaroslav Štěpaník
Článek

„Chceme Brňanům zpříjemnit konec léta a připadá nám, že historicky první letní kino v pivovaru je prostě dobrý nápad. Doufáme, že se trefíme i do vkusu našich diváků, a komedie Ženy v běhu se bude líbit. A do budoucna můžeme slíbit, že nejde o promítání poslední. Určitě se společně potkáme i příští léto,“ pozvala diváky do kina manažerka značky Starobrno Petra Havlišová.

Nabídka jistě osloví širší veřejnost. Na místě diváky čeká příjemné a pohodlné posezení v prostoru před starobrněnskou varnou. Prodávat se bude občerstvení a nápoje za příznivé ceny. Občerstvení si návštěvníci mohou pořídit před začátkem filmu i během přestávky v půli promítání. Symbolické je i vstupné – 50 korun. Vstupenky se budou prodávat v den konání akce v úterý 27. srpna od 9:00 do 15:00 hodin na recepci pivovaru Starobrno, zbytek při vstupu od 19:30 hodin, kdy se areál veřejnosti před promítáním otevře.

Brněnské letní kino zažívalo svou zlatou éru zejména v šedesátých letech, kdy bylo v roce 1962 zahájeny filmové projekce v areálu Stadion na dnešní Kaunicově ulici. Bývalo tam často do posledního místa vyprodáno. Vice než 2600 míst nestačilo.

V posledních letech zažívají letní kina svou renesanci, vystačí často s menším prostorem, důležitou roli sehrává přitažlivost místa a samozřejmě profil programové nabídky. Zajímavá lokalita na Starém Brně má šanci oslovit přátele stříbrného plátna i širší veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám