Hlavní obsah

Pět kontinentů, GO a Regiontour 2020 nabízí nespočet zážitků ze světa i České republiky

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnské veletrhy cestovního ruchu mění svou tvář a získávají zajímavější rozměr a rozhodně stojí za to je navštívit. Cestovatelské veletrhy se uskuteční ve dnech 16. až 19. ledna. První den bude tradičně patřit odborníkům.

Foto: Archiv BVV

Veletrhy Brno

Článek

Český cestovní ruch hlásí úspěchy. Zaznamenal opět meziroční navýšení počtu prodejů zájezdů českých cestovních kanceláří zhruba o 20 procentních bodů. „Statisticky se prudce navýšil zájem zákazníků o kvalitní ubytování, rozsáhlé stravovací nabídky a doprovodné služby,“ sdělil předseda představenstva Asociace cestovních kanceláří ČR Vladimír Dolejš.

Pavilon P je letos intuitivně rozdělen do pěti kontinentů a návštěvníci si tak projdou doslova celý svět. Vystavovatelé jim doporučí, na co by se při cestách měli připravit, kam se vydat za těmi nejlepšími zážitky a poskytnou jim i celou řadu dalších důležitých informací. O svých cestách budou vyprávět Dan Přibáň a Tomáš Poláček.

Partnerskou zemí se pro rok 2020 stalo populární Thajsko. Návštěvníci veletrhu se na vlastní kůži přesvědčí, jak skvěle v Thajsku může být. Přímo v pavilonu budou mít možnost si dopřát thajskou masáž nebo se třeba seznámit s thajským boxem. Milovníci thajské kuchyně pak jistě ocení možnost nákupu lokálních surovin. Chybět nebudou ani krásné thajské tanečnice, které představí jedinečnou kulturu této asijské země. A pozor, návštěvníci si zasoutěží i o skvělé ceny a odnesou si fotografie z exotického fotokoutku.

GO a Regiontour pořádá 16. ledna konferenci, která poradí, jak bojovat s overtourismem (o přehlcenosti míst turistickým ruchem), 17. ledna bude probíhat konference Travelevolution (o moderní propagaci). Účastníky čeká sedm vysoce profesních panelů. Vydat se můžete i na pomyslný výlet po městech a krajích. Jistě najdete inspiraci pro dovolenou na lodi i v karavanech. GO a Regiontour je také o ochutnávání místních dobrot, které nabízí Festival krajových specialit.

Obří food festival GO to FoodPark najdete v pavilonu F brněnského výstaviště a navštívit ho můžete od 17. do 19. ledna. „GO to FoodPark se skládá ze tří sekcí. Celorepublikovou premiéru bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka. Sekce Ochutnej svět osloví návštěvníky kontinentální kuchyní, cizokrajnými pokrmy a extrémní kuchyní,“ sdělila organizátorka festivalu Dana Drásalová.

Největší výzva festivalu je přichystána pro maxijedlíka Jaroslava Němce. Čeká na něho nejsmradlavější menu, složené třeba z islandské speciality Hákarl nebo nejsmradlavější ryby světa Surströmming.

Hlavní téma letošního ročníku tvoří Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund, který v únoru loňského roku oslavil 100 let. „Podařilo se zajistit obě originální Tatry H+Z, které jely slavnou cestu kolem světa,“ prozradil organizátor GO Kamera Rudolf Švaříček.

Hlavní hvězdou festivalu je rakouský horolezec Peter Habeler. Výjimečných osobností bude na výstavišti celá řada – režisér Václav Marhoul a Igor Chaun, Viliam Poltikovič, Palo Barabáš, herečky Jitka Čvančarová a Jana Paulová, horolezci Radek Jaroš, Dina Štěrbová, lékař Tomáš Šebek, lyžařský mistr světa Martin Koukal, hudebníci Ondřej Ruml, Pjer la Šéz a Petr Fiala z Mňága a Žďorp nebo fotograf Jiří Kolbaba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám