Hlavní obsah

Pandemie posunuje i svatební termíny na dříve neoblíbené podzim a zimu

Novinky, Vratislav Konečný

V předepidemiové době byla preference sňatků v měsících březnu a dubnu, a samozřejmě tři letní měsíce s přesahem do září. Pozdější doba od října do února byla málo obvyklá. Nyní se to na dlouhou dobu změní. Přitom se počítalo s nárůstem sňatků. Loni jich bylo 54,8 tisíc, letos mělo být 56 tisíc.

Foto: Le Premier

Ilustrační foto

Článek

Čekalo se nejvíce sňatků od roku 1996

„Karanténní opatření kolem virové pandemie minimálně na nejbližší roky promění svatební trh. Letos nás čeká významný nárůst dříve tolik neoblíbených podzimních a zimních svateb. Kvalitní lokality jsou totiž beznadějně rozebrány nejen pro letošek, ale i na celý rok 2021,” uvedl Jakub Lohniský, ředitel pánské módní značky Le Premier, která pomáhá oblékat svatebčany na stovkách těchto událostí ročně.

Výpadek několika měsíců tak ještě zvýší tlak na termíny, a to za situace, kdy poslední desetiletí nepřestává dynamicky růst zájem o sňatky.

Letošek měl být sňatkově nejvyšší od roku 1996, „ano” si mělo říct 56 tisíc párů.

Svatební oblékání bez výpadků

Rekordní trend potvrzuje i letošní počet objednávek svatebních obleků, ať už na míru nebo z široké konfekční nabídky. Postupné rozvolňování karanténních opatření ale umožní realizovat svatební termíny až po 8. červnu, a to ještě v omezených podmínkách.

„Nepřestali jsme s přípravou a šitím obleků ani přes dočasně zavřené obchody, řešíme vše se zákazníky přes videokonference, případně se snažíme vybrat konfekční oblek přes náš online obchod. Budeme svědky velkého množství svateb v podzimních a zimních měsících, snad kromě krátkého období kolem vánočních svátků a začátku ledna,“ dodal Lohniský.

Reklama

Výběr článků

Načítám