Hlavní obsah

Ostravská rocková opera Jesus Christ Superstar získala titul Nejoblíbenější inscenace roku

Novinky, Robert Rohál

Inscenace Jesus Christ Superstar, kterou uvádí Národní divadlo moravskoslezské, vyhrála výroční cenu magazínu Musical v kategorii Nejoblíbenější inscenace roku 2016. V kategorii Nejoblíbenější muzikálová herečka skončila jako třetí ostravská hvězda Hana Fialová.

Foto: Robert Rohál

Hana Fialová, která slaví v Ostravě úspěch i jako muzikálová Edith Piaf, skončila v anketě na třetím místě.

Článek

Po loňském historicky prvním předávání ocenění v Brně letos Ceny magazínu Musical-opereta zamířily na plzeňskou scénu. Předávání Cen moderovala herečka Kateřina Falcová, která na scénu postupně pozvala šéfredaktora magazínu Vítězslava Sladkého, zástupce vydavatele Tomáše Čedíka, šéfa muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla Plzeň Lumíra Olšovského, dramaturga Pavla Bára a následně všechny oceňované.

V divácké anketě redakce obdržela celkem 4330 hlasů, z toho 1542 v kategorii nejoblíbenější herec, 1444 v kategorii nejoblíbenější herečka a 1344 v kategorii nejoblíbenější muzikálová nebo operetní inscenace. Diváci zmínili 145 jmen herců a 176 hereček.

Cenu pro inscenaci Jesus Christ Superstar – nejoblíbenější inscenaci roku 2016 – přebírali šéf ostravského souboru opereta – muzikál Patrick Fridrichovský a autor českého přebásnění Michael Prostějovský.

„Jsme rádi, že se v mnohém netradiční inscenace Jiřího Nekvasila setkala s takovým diváckým ohlasem. A já osobně jsem moc rád, že se v Ostravě představili noví skvělí interpreti, nová generace, která tohle geniální dílo vzala za své,” sdělil Patrick Fridrichovský.

„Říká se, že Ježíš je věčný – a myslím, že je to pravda. Od slavné pražské inscenace v divadle Spirála už uplynulo hodně let, a přesto, nebo spíše právě proto, mě těší, že tato rocková opera patří k nejuváděnějším titulům u nás. Ostravské představení má podle mě skvělou atmosféru,” dodal Michael Prostějovský.

O mimořádnosti této inscenace svědčí také dvě nominace na Ceny Thálie 2016 a nebývalý divácký zájem – před divadelními prázdninami, aby se dostalo na všechny fanoušky této nejslavnější rockové opery 20. století, jsou pro diváky připraveny ještě čtyři reprízy.

V kategorii nejoblíbenější muzikálová herečka zvítězila Monika Absolonová, která například v Ostravě úspěšně nastudovala Fanny Briceovou v muzikálu Funny girl. Třetí místo obsadila sólistka souboru opereta/muzikál Hana Fialová (Edith a Marlene, Jesus Christ Superstar, Evita), hned za ní se umístila hostující Katarína Hasprová (Sunset Boulevard, Rebecca).

Obě „ostravské“ hvězdy se tak umístily například před Lucií Bílou. Krásné sedmé místo náleželo sólistce ostravského operetně-muzikálového souboru Martině Šnytové (Jesus Christ Superstar, Rebecca, Kiss Me, Kate).

V mužské kategorii se v desítce nejlepších zpěváků umístili hostující umělci – na druhém místě Lukáš Vlček (Jesus Christ Superstar, Rebecca), na pátém místě Tomáš Savka (Evita, Jesus Christ Superstar, Rebecca), na sedmém místě Jiří Mach (Kiss Me, Kate) a na devátém místě sólista souboru opereta/muzikál Roman Harok (Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Evita, Rebecca).

Reklama

Výběr článků

Načítám