Hlavní obsah

Ostravská krasobruslařka Nella Simaová pokračuje v kariéře, trénuje děti

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Krasobruslení je těžký sport, ale do života vás perfektně připraví," řekla v jednom z rozhovorů Nella Simaová, dvojnásobná mistryně České republiky z let 2007 a 2008, bývalá svěřenkyně a současná kolegyně trenéra Stanislava Žídka.

Foto: Josef Zajíc

Nella Simaová při trenérské práci.

Článek

Nella Simaová, mladá  jednatřicetiletá trenérka krasobruslení, vynikající krasobruslařka, která na mistrovství Evropy v Záhřebu 2009 obsadila 14. místo, trénovala v USA, byla v Číně. Jezdila v show Mrazík a Jen počkej zajíci... Nyní trénuje v Bruslařském klubu Ostrava malé děti a baví ji to.

Po roce 2010, kdy ji bylo velmi líto, že nebyla nominovaná na zimní olympiádu do Vancouveru, se rozhodla odejít do Norska, kde trénovala se svoji kolegyní děti a mládež. Po nějaké době se Nella Simaová do Ostravy vrátila.

„Časem jsem uvažovala, že se vrátím do Ostravy, protože se tady v Ostravě lépe cítím. Narodila jsem se zde, absolvovala  základní a střední školu a vystudovala ekonomii na VŠB - TU Ostrava,” řekla během jednoho z tréninků.

Nella Simaová konstatovala, že krasobruslení je těžký sport, přesto  si  zvolila ještě náročnější, zodpovědnější práci, a to je trénink malých dětí.

„Trénujeme malé děti od samého začátku. Není to tak, že dostaneme děti, co již něco umí. To ne. Prostě rodiče u nás děti přihlásí, nejčastěji tří až čtyřleté. Já sama jsem začínala ve čtyřech letech. Naučíme je bruslit, pohybovat se na ledě, učí se padat. Jak rostou, učí se náročnějším prvkům, přidávají se skoky, jízda na hudbu. Cesta k medailím je poměrně dlouhá. Které děti vydrží, vydrží-li rodiče, pak mají cestu k na vrchol otevřenou. Když jsem děti začínala trénovat, tak jsem si ani neuvědomila, co mě za tvrdou, zodpovědnou a cílevědomou práci čeká. Trenérská  práce mě ale baví,” hodnotí Nella Simaová trenérskou práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám