Hlavní obsah

Online koncerty z Nadace Bohuslava Martinů pro Lékaře bez hranic

Novinky, Markéta Zuziaková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertní sál Nadace Bohuslava Martinů bude v období nouzového stavu jedním z nejvytíženějších prostorů pro provozování klasické hudby. Každý čtvrtek v 19:30 v období od 9. dubna do 28. května proběhne živě přenášený koncert na podporu Lékařů bez hranic.

Foto: Markéta Zuziaková

Plakát Koncerty z Nadace Bohuslava Martinů "Hudba bez Hranic"

Článek

Živě bude možné koncerty sledovat na webu Nadace Bohuslava Martinů www.martinu.cz.

„Lékaři bez hranic v těchto dnech pomáhají v evropských epicentrech nákazy Covid-19 a tím zabraňují rozšíření viru. To je nesmírně náročné a potřebné. Rozhodli jsme se proto podpořit právě jejich neutuchající činnost. Nic z toho by nebylo možné bez pomoci mých přátel skvělých hudebníků, kteří s radostí a noblesou kývli na koncert pro podporu správné věci. Patří jim můj veliký dík! Mé nemenší poděkování patří Nadaci Bohuslava Martinů reprezentované profesorem Jiřím Hlaváčem, se kterým jsme projekt budovali od samotného začátku. Dále moc děkuji Kateřině Lánské taktéž z Martinů nadace, zvukovému mistrovi Ondřeji Urbanovi ze Sound Studio HAMU a Svenovi Ubikovi ze sdružení Cesnet, díky jejichž inovativním metodám můžeme koncerty streamovat do vašich domovů,” řekl Petr Nouzovský, iniciátor koncertního projektu.

Sérii koncertů zahájí manželské klavírní duo Martina a Kristiny Kasíkových 9. dubna v 19:30 hodin.

Projekt Lékařů bez hranic je možné podpořit na donátorské platformě DARUJME.CZ www.darujme.cz/vyzva/1201349.

Nejnovější zprávy sledujte na facebookové stránce Hudba bez hranic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám