Hlavní obsah

Odmítnutý muž své bývalé přítelkyni sebral telefon, jejím jménem pak komunikoval na sociální síti

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Až tříleté vězení hrozí jednapadesátiletému muži z obce u Fryštáku na Zlínsku, který 1. ledna letošního roku neoprávněně vnikl do obydlí bývalé přítelkyně, zmocnil se jejího mobilního telefonu a po prolomení hesla ženiným jménem komunikoval na sociální síti.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„O rok starší žena se s ním po několikaměsíčním vztahu ke konci minulého roku rozešla. Bývalý přítel k ní přišel 1. ledna, a protože jí stále nevrátil klíč od domu, vstoupil dovnitř, přestože mu řekla, že si to nepřeje a několikrát ho požádala, aby odešel. Jenže muž vzal ze stolu mobilní telefon, který jí v průběhu vztahu daroval a odešel až poté, co žena na ulici volala o pomoc,“ popsala dnes událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po jeho odchodu žena zavolala policisty. Muž vyjmul z telefonu SIM kartu, kterou policistům odevzdal, a řekl, že přístroj zahodil do řeky. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu.

„Po třech týdnech žena zjistila, že jí někdo vnikl do profilu na sociální síti a jejím jménem odeslal zprávu jinému muži. Vzápětí dohledala, z jakého telefonu byla zpráva odeslaná a poznala, že to byl právě bývalý přítel, kdo prolomil heslo nutné pro přístup do jejího mobilního telefonu, který nezahodil do řeky, nýbrž si ho nechal,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté z Fryštáku mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Muž se ke všemu, co mu policisté kladou za vinu, přiznal, vyjádřil nad svým jednáním lítost a s policisty spolupracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám