Hlavní obsah

Od června je na náměstí v městském obvodu Ostrava- Jih v provozu nové infocentrum

Novinky, Josef Zajíc

Ve slunečním, teplém, červnovém počasí ožívá náměstí Ostrava-Jih ve stejnojmenném nejlidnatějším městském obvodu Ostravy. Lidé procházející se po náměstí mohou od 1. června využít nového infocentra Info Jih!!!

Foto: Josef Zajíc

INFO JIH !!! na náměstí Ostrava - Jih. Vstup do podchodu k zastávkám tramvají.

Článek

Jedná se o v pořadí ji sedmé ostravské infocentrum - další sídlí na Hlavním nádraží, na Nádražní ulici proti kavárně Elektra. Infocentra se nacházejí rovněž na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově, u nádraží Ostrava-Svinov, v obchodním a zábavním centru FORUM Nová Karolina a pod vrcholem Radniční věže na Prokešově náměstí č. 8.

Infocentrum na náměstí Ostrava-Jih je situováno tak, aby navazovalo na městskou hromadnou dopravu. Přímo u centra je zastávka autobusů, kterými se dá dostat na dopravní terminál Dubina a dále do Nové Bělé, Staré Bělé, do Proskovic, Hrabové, Výškovic, do Ostravy-Poruby a na náměstí Vratimov.

Na zastávky tramvají se musí podchodem. Tam tramvaj č. 15 spojuje Dubinu s Výškovicemi, 12 - Dubinu s dopravním terminálem Hranečník, 17 - Dubinu s Ostravou-Porubou, konečnou zastávkou Vozovna.

„Otevřením infocentra na náměstí Ostrava-Jih chceme zpřístupnit tyto služby obyvatelům nejlidnatějšího městského obvodu Ostravy tak, aby za nimi již nemuseli jezdit jinam. Současně budeme sledovat a vyhodnocovat, zda nabízené spekrum služeb lidem vyhovuje, nebo je třeba jej rozšířit. Již v prvních dnech je hojně navštěvováno a lidé si chválí jeho dobrou dostupnost přímo v našem obvodu. Mimo jiné bude sloužit jako kontaktní místo participativnímu rozpočtu, v jehož rámci letos obvod rozděluje na nápady obyvatel Jihu celých 10 milionů korun,” řekla místostarostka městské obvodu Ostrava-Jih Hana Tichánková.

Info Jih nabidne širokou škálu služeb od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin s polední přestávkou od 12 do 12.30 hodin. V případě vybraných akcí, konaných na novém náměstí, bude otevřené také o víkendech a svátcích.

„Informátorky zájemcům poskytnou informace o dění v obvodu, předprodej vstupenek na kulturní, společenské a sportovní akce, služby terminálu Sazka, směnárnu, prodej jízdenek Leo Express a nových kreditních jízdenek Dopravního podniku Ostrava. Nebude chybět ani výběr suvenýrů s tematikou Ostravy, Baníku a městského obvodu Ostrava-Jih,” informovala Mgr. Gabriela Gödeová, tisková mluvčí a vedoucí odboru vztahů s veřejností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám