Hlavní obsah

Nádherné velikonoční dny udělaly z nevelké sjezdovky "krkonošský Aspen"

Novinky, Jan Šťovíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední lano, poslední mazání - na hřebenech Krkonoš končí mimořádná lyžařská sezona.

Foto: Jan Šťovíček

Děti ocení skoky všeho druhu

Článek

A přece se točí

Jakkoli se to zdá skoro nemožné, na hřebenech Krkonoších ve výšce 1235 metrů se ještě přes Velikonoce sjezdovalo a dokonce ani svátky sezónu neukončily. Teprve v úterý skončil poslední snowboardový camp, vybavený velkým počtem skvěle nainstalovaných umělých překážek.

Neuvěřitelná kombinace sněhu a expozice svahu

Bohaté sněhové srážky na začátku zimy a uvážlivé průběžné rolbování umožnily nepřetržitý provoz sjezdovky pod Dvořákovou boudou. Skutečnost pozoruhodná zejména v současné době, kdy je naprostá většina skiareálů závislá na technickém sněhu. Tady se jezdilo na sněhu stoprocentně přírodním a navíc na svahu orientovaném přímo na jih.

Vodní lyžování

Je samozřejmé, že sníh během dopoledne rozbředl a odpoledne se ztrácel doslova před očima, ale právě proto, že se jednalo o sníh přírodní, měnily se jeho vlastnosti pomaleji a odměnou za lyžování na vodě bylo i lyžování nalehko - z oblohy pálí sluníčko, od nohou chladí sníh.

Nelze naplánovat

Zejména pro děti začátečníky - a upřímně řečeno, sjezdovka má parametry především dětské - byl sníh vyloženě vlídný. Starší děti se vyřádily, malé se nebály učit a prkýnkáři - snowboarďáci ve snowparku na poslední chvíli pilovali skoky.

Na svahu byla k vidění opravdu pestrá směs nadšenců všech věkových kategorií, umocněná vepřovými hody na nedaleké Moravské boudě. Je jasné, že nešlo o výkony, nebo naježděné kilometry. Sníh zbřečkovatěl a nikdo to nebral moc vážně včetně provozovatele, který ani nevybíral jízdné.

Takový závěr sezóny, kdy se sejde termín, sněhové podmínky, počasí a prima lidi je téměř neuvěřitelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám