Hlavní obsah

Motosalon se blíží, k novinkám bude patřit soutěž kaskadérů

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

11. ročník Motosalonu se uskuteční pod záštitou motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů (SDA). Zahájen bude v Brně 5. března a potrvá do 8. března. Na mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení se sjedou všichni hlavní hráči motocyklové branže, vystavovat budou i nové firmy a značky.

Foto: Archiv BVV

Motosalon 2020 se blíží

Článek

Slavnostní zahájení proběhne ve čtvrtek ve 13.30 v hale F. Na pódiu nebude chybět Karel Abrahám, Jakub Kornfeil, Ollie Roučková, kaskadér Adam Peschl ani Pepa Sršeň. Na zahájení potkáte i další známé tváře, například Pavla Lišku, Jana Révaie, Lukáše Langmajera i moderátorku Moniku Leovou. MOTOSALON je veletrh, kde se rádi setkávají všichni, kterým učaroval svět svobody na dvou kolech.

MOTOSALON se bude rozprostírat na neuvěřitelných dvou hektarech plochy brněnského výstaviště. Prezentovat se budou importéři všech velkých značek působících na českém trhu - na 150 firem, zastupujících 390 značek obsadí pavilony P a F. Pavilon Z a volné plochy budou určeny pro doprovodné aktivity. Rozhodně bude k vidění to nejlepší z českého motocyklového trhu.

Letos poprvé se koná mezinárodní soutěžní výstava upravených strojů a unikátů Czech Custom Grand Prix. V čele pořadatelského týmu je Ondřej Hrůza, který stojí i za Czech Custom GP. V pavilonu F se představí kolem stovky strojů v deseti kategoriích - od upraveného harleye, café racery, scramblery až po modifikované skútry a přestavby vycházející z domácích značek. Novinkou je kategorie upravených strojů značky Indian.

Hlavní témata MOTOSALONU jsou dvě: Z deníku motorkáře - o své zážitky se podělí známí motocestovatelé, a Zlaté české ručičky, v jehož rámci proběhne mezinárodní studentská soutěž mechaniků motocyklů a jízdních kol pod názvem Europa Cup 2020.

Bohatý doprovodný program bude plný adrenalinu a emocí. Novinkou je soutěž česko-slovenských kaskadérů Czech Stunt Grand Prix. Těšit se lze na show skupiny Crazy Day, Moto Gymkhana, motoškolu Míry Lisého, propagátora bezpečné jízdy na motocyklech.

Nebudou chybět tematické workshopy Automotodromu Brno, mikrokurzy o údržbě motocyklu i ukázky poskytování první pomoci First Help. Milovníkům dobrodružství a cestování jsou určeny oblíbené cestovatelské přednášky se známými Vandráky, Jardou Šímou a dalšími. Novinkou je  BURGER ARÉNA s pochoutkami nejen z masa, na své si přijdou i vegetariáni. Pokud se chcete dobře najíst, zamiřte do pavilonu Z.

Součástí MOTOSALONU je anketa Motocykl roku 2020, ve které lidé rozhodnou v pěti kategoriích o nejoblíbenějších motorkách a skútrech. Vítězové ankety budou odhaleni přímo během veletrhu na slavnostním vyhlášení. Ti, kdo se zapojí do hlasování, mohou vyhrát hodnotné ceny od partnerů.

Těšit se můžeme na značky Aprilia, Honda, Kawasaki, Suzuki, KTM, BMW, Harley Davidson, Moto Guzzi, Triumph, Yamaha, Piaggio, Indian, Ducati, MV Agusta, Husqvarna, Vespa, F.B. Mondial, Jawa, TM Racing, Lambretta, Böhmerland, Royald Enfield, Gasgas, PBS, Motor Village, MP Korado CZ, Nipponia, Askoll, TRS Motorcycles, Electric Motion či Ural. Ze čtyřkolek pak zejména Can-am, BRP a Goes. Široká bude nabídka veškerého motopříslušenství a doplňků.

Pořadatelé očekávají 65 000 návštěvníků. Většina z nich Motosalon považuje za motocyklový svátek, kterým zahajují sezonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám