Hlavní obsah

MOTO Test Camp podpoří 9 motocyklových značek

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých akcí pro milovníky jedné stopy je pomálu, a tak MOTO Test Camp 2020 je jednou z příležitostí, kdy se motorkáři mohou potkat. Historicky první společné demo dny v ČR se budou konat od 6. do 7. června a proběhnou v Protivanově. Pro testování přistaví své stroje 9 motocyklových značek.

Foto: MOTO Test Camp

Milovníci jedné stopy se mají a co těšit

Článek

Po půstu, který přišel kvůli covidu-19, jde o první větší organizovanou motocyklovou akci v ČR. Účastní se jí firmy, které jsou i vystavovateli Motosalonu, který byl letos poslední akcí a proběhl před vypuknutím pandemie, při níž se sešly desetitisíce fanoušků. V Protivanově bude přistaven největší počet testovacích strojů na jediném místě.

„Očekáváme, že společná testovací akce přiláká stovky zvědavců. Navíc se koná v místě, které je plné motorkářů a motorek každý víkend; tedy i v době, kdy se tam žádná organizovaná akce nekoná. Proto jsem nucen zdůraznit, že Moto Test Camp 2020 je určen pro omezený počet zájemců, kteří se zaregistrují předem, a tím pádem budou mít garantovaný vstup - vjezd do uzavřeného areálu - a samozřejmě testovací jízdy na motocyklech, které si sami předem vyberou. Je nám opravdu líto, ale jinak to za současné situace opravdu udělat nelze,” vysvětlil za organizátory Ondřej Hrůza.

„Samotné brněnské veletrhy dlouhodobě tlačí to, aby na Motosalonu šlo testovat, ale výstava je v březnu a lidí tam bylo moc, než aby se dostalo na všechny. Proto jsme se v partnerství s BVV dohodli na tomto pilotním ročníku. Motorkářský trh je navíc extrémně segmentovaný a o konečné koupi rozhoduje nejen to, jak se motorka vystaví, ale hlavně jak jede, jaké budí emoce při jízdě, jak zní. A to se při statické prezentaci předvádí špatně. Takže jsme pro lidi vážně zvažující koupi nachystali možnost si pořádně vybrat. Abychom výstavu, která je spíše o budování povědomí, doplnili akcí, která je o budování vztahu. Nevylučuje se to. Jen je to další chybějící článek, který zkoušíme doplnit,” uvedl Adam Žert, druhý z organizátorů.

„Pokusili jsme se dostat na jedno místo co nejvíce předváděcích motorek od co nejvíce výrobců tak, aby měl každý zájemce o koupi nového stroje možnost vyzkoušet si na vlastní kůži, co mu opravdu sedí. Myslím, že se to povedlo nad naše původní očekávání. K dnešnímu dni máme potvrzeno skoro 50 testovacích motocyklů,” dodal organizátor.

Jízdy budou u většiny sportovních a sportovně-cestovních motocyklů individuální na předem určené trase. Délka jedné jízdy je 45 minut, to je zhruba dvojnásobek běžných testovacích jízd.

„Standardní demo jízdy jednotlivých značek trvají většinou 20–25 minut, proto jsme tento čas zdvojnásobili. Budeme mít svoje lidi po trase, významnou podporu a asistenci Policie ČR. A hlavně dostatek personálu, aby se mohli účastníci na vše zeptat a mohli jsme jim věnovat potřebný čas,“ doplnil Ondřej Hrůza. Adam Žert dodal: „Je to projekt, který u nás nemá moc obdoby.“

Cena za testovací jízdy je 2500 Kč, která garantuje 3 jízdy na motocyklech, které si zarezervujete v časech, které si vyberete. Jízdy nad rámec garantových bude možné dohodnout přímo na místě. Partnery jsou veletrh Motosalon, Motorkáři.cz a časopis Motohouse. Za organizací stojí Adam Žert, šéf motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů, a Ondřej Hrůza z Meteor Motor Tech CR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám