Hlavní obsah

Magistrát ve Frýdku-Místku obnovuje úřední hodiny, platit ale budou bezpečnostní opatření

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magistrát ve Frýdku-Místku bude opět přístupný veřejnosti. Všechny agendy budou od pondělí 20. dubna opět v provozu. Nicméně z důvodu zvýšených hygienických a bezpečnostních opatření bude vstup do budov magistrátu regulován tak, aby nedocházelo k shlukování a byly dodržovány dvoumetrové rozestupy.

Foto: magistrát FM

Magistrát FM

Článek

„Pro občany bude platit povinnost chránit si noc a ústa rouškou, šátkem nebo respirátorem a při vstupu do budovy si ošetřit ruce dezinfekcí, která bude k dispozici," řekl primátor Michal Pobucký s tím, že vstup do budovy magistrátu na ulici Politických obětí v Místku (OP, pasy, ŘP, registr vozidel, pokladna…) bude možný pouze zadním vchodem, ze strany od parkoviště.

Magistrát vyzývá občany, aby i přesto, že je úřad opět v provozu, zvážili, zda je nutné jej osobně navštívit. Stále je možné většinu záležitostí vyřídit telefonicky nebo elektronicky (e-mail, datová schránka).

Pro hladší průběh návštěvy magistrát doporučuje, aby občané předem telefonicky kontaktovali daný odbor, který chtějí navštívit, a dohodli si schůzku.

Telefonické kontakty (po kliknutí na jméno úředníka, zaměstnance se rozbalí e-mailový kontakt).

Pro agendy občanských průkazů, cestovních dokladů, řidičských průkazů a evidenci vozidel je opět spuštěn rezervační systém.

Pokladny budou v provozu jak na magistrátu ve Frýdku na ulici Radniční 1148, tak v budově magistrátu na ulici Politických obětí v Místku.

„Připomínáme, že splatnost poplatku za odpad a psy byla posunuta o tři měsíce, tedy až na 31. srpna 2020. Na zaplacení poplatků za odpad a psy je tedy dostatek času. Také složenky do schránek budou rozesílány později než obvykle, a to až v létě," dodal primátor Pobucký.

Základní úřední hodiny magistrátu jsou v pondělí a středu od 8 do 17 hodin a v pátek od 13 do 15 hodin. Pokladny a podatelna jsou přístupné od pondělí do pátku a například živnostenský úřad, matrika, evidence vozidel, občanky, pasy, řidičáky mají rozšířené úřední hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám