Hlavní obsah

Léto s Divadlem Bolka Polívky

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená divadelní scéna se v polovině června znovu otevírá divákům, a to programem na domovské scéně i pod širým nebem. Část vstupenek na vybraná představení věnuje DBP jako poděkování příslušníkům záchranných složek a zdravotníkům za jejich nasazení v době pandemie.

Článek

Prvním červnovým představením bude 18. 6. Letem sokolím, groteska o tom, že lhát se nemá, ani když víte, že máte pravdu. Následují Rebelky (20. 6.), francouzská tragikomedie s Ch. Poullain a Š. Křesťanovou.

V několika rolích na jeviště vstoupí principál Bolek Polívka – 22. 6. v komedii Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho s P. Liškou, R. Fialou a dalšími, 25. 6. v DNA s dcerou Annou, 27. 6. v Mínus dva s M. Lasicou a M. Hofmannem a 30. 6. v hořké komedii Klíště s M. Lasicou, P. Halberstadtem a dalšími.

Prostor dostane další herecká legenda, M. Kňažko, ve společnosti J. Ježkové v představení Horská dráha (29. 6.). V programu nechybí pravidelný občasník Re:kabaret Re:vue (24. 6.). a stálý host – Divadlo MALÉhRY se svým prvním autorským představením Nebe? (28. 6.).

1815 vstupenek Divadlo Bolka Polívky nabídlo brněnským zdravotníkům, hasičům, záchranářům a policistům, kteří v náročné zkoušce posledních týdnů obstáli na výbornou. 

„Už teď na jednotlivá představení moc těšíme, umělcům z Divadla Bolka Polívky přejeme, aby se program rozběhl podle jejich představ a aby se provoz co nejdříve vrátil do starých kolejí a hlediště na všech scénách se zaplnila do posledního místa,“ řekla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné Služby Jihomoravského kraje M. Bothová.

„Masarykův onkologický ústav si nesmírně váží nabídky představitelů divadla za to, že dali k dispozici místa na představení, na která se velice těžko lístky shánějí. Jsme rádi, že si cení práce zdravotníků, pro které toto období skutečně nebylo jednoduché. Děkujeme moc za uznání a za tento nezištný dárek,“ doplnila Z. Joukalová, tisková mluvčí MOÚ.

5. ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky se i letos uskuteční na třech místech: v mikulovském amfiteátru, na slavkovském zámku a na Biskupském dvoře v Brně. Od 6. do 8. července na nádvoří Zámku Slavkov – AUSTERLITZ, od 13. do 17. července v amfiteátru v Mikulově a od 20. července do 1. srpna na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea v Brně. Představení začínají vždy ve 20 hodin.

Letošní série open air představení nabídne tituly jako Šašek a syn, DNA, Srnky, Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, Pozemšťan, Rebelky, ale i další inscenace z vlastní produkce Divadla Bolka Polívky. Chybět nebudou ani divácké hity jako Vysavač a Otevřené manželství spřízněných scén, jako je například Studio Dva. Mikulovští diváci se mohou těšit na populární one man show Caveman. Brněnskou divadelní přehlídku doplní koncert Moniky Absolonové a Ondřeje Hájka.

Předprodej vstupenek: v síti GoOut nebo v pokladně Divadla Bolka Polívky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám