Hlavní obsah

Koronavir útočí. I z Opočna ale přicházejí dobré zprávy

Novinky, Dana Ehlová

V době, kdy se tak zvané jobovky šíří ze všech světových stran a od rána do noci nás jimi bombardují i všechna média, se začínají objevovat také první dobré zprávy, příklady solidarity či vstřícnosti a pochopení. Přišly i z Opočna.

Foto: zámek Opočno (archiv)

Koronavir útočí. I z Opočna ale přicházejí dobré zprávy.

Článek

Město Opočno pomáhá seniorům

Město Opočno nabídlo svým občanům, kteří patří do rizikové skupiny (především seniorům) pomoc při zajištění nákupů či léků. Cílem je omezit jejich pohyb na veřejnosti a v místech zvýšené koncentrace osob.

Pomoc zajišťují pracovníci města spolu s dobrovolníky, hlásícími se na pomoc. „Pokusíme se udělat vše, co bude v našich silách, abychom vám pomohli, pokud je vaše rodina daleko, nebo vám nemůže pomoci z jiných důvodů,“ praví se v prohlášení, které zároveň vyzývá ty, co vědí o někom, kdo by pomoc potřeboval, aby informoval na zveřejněných kontaktech:

Mgr. Renáta Černá – tajemnice 725 761 524

Šárka Škrabalová – starostka 728 923 096

Bc. Jaroslav Koudelka – soc. pracovník 724 156 743

Vedení Opočna zároveň apeluje na všechny, aby dbali zvýšené opatrnosti a minimalizovali svůj pohyb venku i kontakt s ostatními osobami. Je nezbytné chránit sebe i okolí!

„Věříme, že vše zdárně zvládneme, pokud se k sobě budeme chovat ohleduplně a solidárně,” vzkazuje město Opočno.

Státní zámek Opočno otevřel park s předstihem  

Všechny zdravé lidi určitě potěšila také zpráva státního zámku Opočno o úmyslu otevřít údolní část zámeckého parku dříve než obvykle.

„Z rozhodnutí vlády o zákazu volného pohybu osob platícího od 16. března vyplývá, že je možné pobývat v přírodě nebo parcích. Z tohoto důvodu jsme k dnešní 12. hodině otevřeli všechny brány do zámeckého parku a můžete ho libovolně navštívit (při respektování návštěvního řádu). Prosíme pouze o shovívavost - ne vše se nám podařilo odstranit po podzimních činnostech (bagrování rybníků, kácení suchých stromů) a po únorových vichřicích. Dbejte tedy své osobní bezpečnosti a samozřejmě všech hygienických zásad,” zveřejnil v pondělí 16. března zámek Opočno.

Reklama

Výběr článků

Načítám