Hlavní obsah

Kladenský zámek od 19. května opět ožije návštěvníky

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladenský zámek se pro veřejnost otevře v celém rozsahu všech expozic od úterý 19. května. Stane se tak v nově upravené otevírací době (úterý-neděle od 10 do 17 hodin).

Foto: Magistrát města Kladna

Kladenský zámek

Článek

„Z důvodu vládních nařízení se neuskutečnila plánovaná výstava malíře J. Modráčka a sochaře V. Janoucha, proto byla v prostorách Galerie Kladenského zámku zpřístupněna expozice Kladenský krasohled, putovní výstava fotografií Kladna a okolí oceněných v prvním ročníku stejnojmenné soutěže,” informovala Novinky mluvčí kladenského magistrátu Lucie Steinerová.

28. května bude na zámku zahájena výstava malíře Borise Jirků, již bude možné navštívit kdykoliv v průběhu léta až do 6. září. V červnu se otevře unikátní nová expozice Zdeněk Miller, nejen Krtek.

Kladenský zámek slouží kulturním účelům již od 30. let minulého století, kdy objekt koupilo město a do jeho interiérů umístilo knihovnu, archiv a muzeum. Muzeum opustilo zámek v roce 2004, o deset let později i pobočka městské knihovny.

V současnosti se v zámecké kapli a na zahradě konají svatební obřady a v budově má své sídlo Galerie Kladenského zámku. Kromě výstav slouží pořádání koncertů vážné hudby, přednáškám či tvůrčím dílnám.

Reklama

Výběr článků

Načítám