Hlavní obsah

Kdy se otevírají muzea a galerie v Plzeňském kraji

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina muzeí a galerií se otevře veřejnosti tento týden. Ve všech případech je však nutné dodržení podmínek definovaných Ministerstvem zdravotnictví. V zařízení se bude smět nacházet ve stejný čas maximálně 100 osob a zároveň nejvýše jeden návštěvník na 10 metrů čtverečních.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

V sobotu 23. května dojde k otevření Galerie U Bílého jednorožce v Klatovech výstavou děl Otise Lauberta "Systém i hra"

Článek

Dále musí být dodrženy odstupy alespoň 2 metry, s výjimkou členů domácnosti a návštěvníci si budou muset u vstupu dezinfikovat ruce. Ve všech případech je bohužel nutné vyřadit interaktivní prvky výstav a expozic.

Přehled otevření muzeí a galerií Plzeňského kraje:

Galerie Klatovy / Klenová

Galerie otevírá v úterý 12. května stálou expozici v zámku Klenová, sochařský park a výstavu POD POVRCHEM. V sobotu 16. května bude otevřena výstavní síň v budově Purkrabství výstavou fotografií Ivana Rupeše s názvem NEDOKONČENÉ PŘÍBĚHY.

V sobotu 23. května dojde k otevření Galerie U Bílého jednorožce v Klatovech výstavou děl Otise Lauberta SYSTÉM I HRA, a nakonec v sobotu 13. června bude otevřena výstava PRORŮSTÁNÍ – OD ZEMĚ K ZEMI jako součást projektu v rámci Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko.

Muzeum Chodska v Domažlicích

Muzeum otevřelo pro veřejnost od 11. května (Chodský hrad, Galerie bratří Špillarů, Muzeum Jindřicha Jindřicha). Všechny expozice budou otevřeny Po – Ne v době od 9.00 -12.00 a 13.00 - 17.00 hodin.

Muzeum Šumavy Sušice

Od 12. května se veřejnosti otvírá pobočka muzea v Dobré Vodě a v Železné Rudě. Dále od 19. května muzeum v Sušici a od 1. května se otevře muzeum v Kašperských Horách. S otevřením galerie muzea v Kašperských Horách počítá v polovině června.

Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech

Od 12. května se muzeum otevírá veřejnosti zpřístupněním krátkodobých a dlouhodobých výstav v hlavní budově muzea a v expozici Barokní lékárny U Bílého jednorožce v Klatovech.

Krátkodobé výstavy v hlavní budově muzea: do 28. 9. SPODÁNKY A RANOŠENKY – výstava k dějinám spodního prádla u nás; do 28. 9. HYGIENA NAŠICH PŘEDKŮ – střípky z dějin péče o hygienu těla u našich předků; do 28. 9. PRAHA STOVĚŽATÁ – výstava textilních obrazů zhotovených technikou textilní koláže pro přehlídku českých tvůrců na Prague Patchwork Meetingu v uplynulých letech; do 28. 9. "V" JAKO VÍTĚZSTVÍ – 5. KVĚTEN 1945 – výstava k osvobození Klatovska

Doprovodné akce k výstavám: 19. 5. v 18 hodin proběhne komentovaná prohlídka výstavy "V" jako vítězství - 5. květen 1945 s autorem výstavy Janem Jirákem.

Západočeská galerie v Plzni

Galerie otevře 12. května obě výstavní síně. Prozatím budou otevřeny expozice, následně budou přibývat doprovodné programy. S ohledem na výstavní plochu bude limitován vstup do Masných krámů na 45 osob současně a ve výstavní síni „13" na 14 osob.

Západočeské muzeum v Plzni

Muzeum a všechny jeho plzeňské pobočky se pro veřejnost otevírají od 12. května v běžné otevírací době. Pobočka Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech se pro veřejnost otevře 19. května. Veřejnosti budou přístupné jak stálé expozice, tak i krátkodobé výstavy. Přednášky, komentované prohlídky, filmové produkce, koncerty jsou prozatím do odvolání zrušeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám