Hlavní obsah

Kapela Kapriola svých deset let oslaví v Barráku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset let oslaví ostravská babská hardrocková kapela Kapriola. Uvidíme a uslyšíme ji v Barráku. Kde je klub Barrák? V Ostravě na Havlíčkově nábřeží poblíž mostu Miloše Sýkory. Koncert se uskuteční v sobotu 6. dubna od 20.30 hodin. Bude se křtít CD.

Foto: Josef Zajíc

KAPRIOLA 2013 - 3.4.2013

Článek

Deset let je v případě mladých hudebních umělkyň poměrně dlouhá doba. Čas běží rychle jako voda a tak připomínka deseti let společně práce je na místě. Po tu dobu kapela vyměnila dvě zpěvačky a i nyní hraje v "novém" složení. Poslední CD Evoluce pokřtily členky kapely 24. dubna 2012 na koncertě v klubu Garage v Ostravě-Porubě.

"Na novém CD, které se jmenuje výstižně EGO (Evolution Going On) jsme pracovaly od léta. Trávily jsme dlouhý čas ve zkušebně tvořením nových písní. Ty se nám nakonec celkem povedly. Fanoušci je budou moci posoudit sami. Styl je celkově tvrdší, metalovější, zvukově celkem barevný. Základem jsou kytarové riffy, melodický zpěv, nechybí housle a samozřejmě české texty. V těch se poněkud vychylujeme od svého zažitého standardu. Obsahově jsme zabrousily do lehce potemnělých témat, jako jsou upíři, časové smyčky, démoni a podobně," poodhalila obsah nového CD šéfka kapely Dona Michellé.

"Rády bychom ostravské a nejen ostravské fanoušky pozvaly na křest CD EGO. Křtít bude Roman Jeřábek (Rádio Čas a Rádio Čas Rock). Předkapelu tentokrát angažovat nebudeme, ale můžeme slíbit delší koncertní set, na kterém kromě představování nových písní zahrajeme určitě i některé starší," pozvala fanoušky Dona Michellé.

Na koncertě budou hrát: Dona Michellé - zpěv, kytara, housle, Marqui - zpěv, kytara, Bass Barue - basová kytara, klávesy, Mercy - bicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám