Hlavní obsah

Infocentrum v Hradci Králové otevřelo své brány, městské památky až v druhém květnovém týdnu

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Infocentrum v Hradci Králové na Eliščině nábřeží má od pondělního poledne otevřeno. Jeho návštěvníci ovšem musí dodržovat stanovené hygienické podmínky.

Foto: Magistrát města Hradce Králové

Velké náměstí - ilustrační foto

Článek

V souvislosti s uvolňováním vládních opatření by se od 11. května měla otevřít další kulturní a vzdělávací místa, jako jsou památky, turistická informační centra na Velkém náměstí a hlavním nádraží nebo městská knihovna.

„Ačkoliv dochází k postupnému rozvolňovaní vládních opatření, je stále třeba dbát na některá pravidla. Vstup do těchto znovuotevřených zařízení samozřejmě nebude umožněn osobám, které nemají zakryté dýchací cesty. Dbát se bude také na dodržování dvoumetrových rozestupů mezi návštěvníky. Zároveň zde bude k dispozici dezinfekce, které by měli návštěvníci využívat, stejně jako to nyní funguje v hradeckém infocentru,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová.

V infocentru již od dnešního dne mohou návštěvníci řešit například vrácení vstupného z akcí, kterých se nemohli kvůli nouzovému stavu zúčastnit.

Od 11. května by se návštěvníkům měla otevřít další místa, jako jsou hradecké památky Bílá věž a kostel sv. Mikuláše v Jiráskových sadech, turistická informační centra nebo hradecká městská knihovna.

„Knihovna zatím automaticky prodlužuje výpůjčky a sankční poplatky se neplatí. Občané by zároveň měli dokumenty vracet do biblioboxů, aby po otevření knihovny zbytečně dlouho nečekaly na další čtenáře,“ doplnila náměstkyně Štayrová.

Otevření divadel a filharmonie bude možné až s povolením kulturních akcí v počtu několik desítek osob. „Zatím jednáme s hradeckými divadly Drak a Klicperovo o tom, jak budou fungovat. Až bude umožněn jejich provoz, pokud by to mělo být v červnu, půjde o velmi omezenou variantu. Stejnou situaci máme také v hradecké filharmonii. Zatím není možné předpovídat, kdy a za jakých podmínek se nám tato kulturní zařízení otevřou, všichni doufáme ve standardní provoz od září, tedy od nové sezóny, “ dodala náměstkyně Štayrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám