Hlavní obsah

Film Můj příběh už promítají kina, přínáší i zajímavé záběry moderního Zlína

Novinky, Kateřina Martykánová

Snímek Můj příběh, u jehož zrodu stála zlínská IS Produkce, byl ve čtvrtek uveden do kin. Velká část filmového příběhu je zasazena do prostředí bývalého továrního areálu. Slavnostní předpremiéry se v pondělí 6. ledna v ve Zlíně zúčastnila delegace v čele s hlavní představitelkou Vlastinou Svátkovou

Foto: Jakub Koutný IS Produkce
Článek

Nový český film Můj příběh viděli v pondělí jako první právě diváci ve zlínském multikině. Jeho předpremiéru doprovodila delegace tvůrců, v níž nechyběla ani představitelka hlavní role Vlastina Svátková, režisérka Hana Hendrychová, scénáristka Pavla Krečmerová Šindlářová, koproducentka Nela Schlaichertová a koproducent Martin Gazda z IS Produkce.

Příběh vychází z knižní předlohy Calaway spisovatelky Zory Castillo, kterou k napsání inspirovaly skutečné události. Film zachycuje osud bývalé baletky Elizabeth (Vlastina Svátková), kterou její manžel (Saša Rašilov) skoro zabije. Ona poté bojuje s depresemi a snaží se v novém prostředí najít smysl svého života. Ten jí pomůže nalézt přátelství a sport.

„Děj filmu v sobě nese poselství, jehož obsahem je, že není nutné přijímat vše, co život nadělí s pokorou, ale právě kvůli lásce k sobě samému je zkrátka potřeba sebrat veškerou odvahu a čelit několikanásobně většímu nepříteli,“ uvádí scénáristka Pavla Krečmerová Šindlářová.

V dalších rolích filmu Můj příběh se objevují Vilma Cibulková, Tereza Kostková, Zuzana Norrisová, Nela Boudová, Alžběta Stanková, Milan Kňažko, Jaromír Nosek, Pavel Kříž nebo Martin Stránský. Režijní taktovky se ujal Libor Adam ve spolupráci s Hanou Hendrychovou. Titulní píseň k filmu nazpívala Lucie Bílá a hudbu složil Petr Malásek.

Během několika natáčecích dní se tak štáb pohyboval kolem 32. budovy v továrním areálu, v k ní přilehlé ulici nebo v parku.

„Jsme rádi, že jsme se opět mohli podílet na vzniku snímku s takovou silnou dějovou linkou. Po filmu Úsměvy smutných mužů je to náš druhý film podle skutečného příběhu, který divákům přinese silný a emotivní zážitek. Téma domácího násilí bylo dlouho považováno na zanedbatelné, jde ale o závažný společenský problém,” uvedl majitel IS Produkce Martin Gazda a dodal, že ke spolupráci na tomto projektu mu pomohla zlínská filmová kancelář.

IS Produkce tak přispěla například zapůjčením filmové techniky, poskytnutím členů do filmového štábu k její obsluze nebo zajištěním lokačního servisu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám