Hlavní obsah

Dorostenecký korfbalový mistr vzal první body Brnu, Znojmo dosáhlo na bodovou injekci

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět se ukázala vyrovnanost soutěže. V České dorostenecké korfbalové extralize už po sobotním čtvrtém kole není neporažený tým. O stoprocentní bilanci Brno připravili úřadující mistři z Českých Budějovic. Ve druhém miniturnaji excelovalo Znojmo, které si připsalo dvě cenné výhry nad silnými soky.

Článek

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH  

Cestovat kvůli jednomu zápasu několik hodin, pak prohrát a jet zase dlouhou cestu zpět. Takový osud potkal v sobotu brněnské dorostence. Do Českých Budějovic se totiž kvůli nedostatku hráčů nevydal Nový Lískovec, na programu tak zbyl pouze jeden duel. Ten navíc Korfbal klub ztratil 12:16 a mladí Krokodýli mu tak připravili první skalp sezony.

Na lehkou obranu Brňanů lze říct, že jim chyběli dva hráči ze základní sestavy. To však nesnižuje výkon úřadujících mistrů, kteří tak pokračují ve zlepšených výkonech po konsolidaci kádru.

Brno, KK U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19  7:0 (kontumace)  

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19 7:0 (kontumace)  

České Budějovice, KCC Sokol U19 - Brno, KK U19  16:12

Sára Sahatciu (hráčka, Brno): „Moc nás nepotěšilo, že jedeme takovou dálku kvůli jednomu zápasu. Snažili jsme se Budějovicemi dohodnout, že to odehrajeme v nějakém dalším kole, ale oni to odmítly s tím, že chtějí hrát doma. Zas tolik nám to však nevadilo. Udělali jsme si výlet na trhy a docela si to užili.“

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ  

Šťastná jedenadvacítka. Tolik košů vždy stačilo Znojmu v miniturnaji v Prostějově k vítězství v obou zápasech. Proti Náchodu se jejich triumf čekal, proti Prostějovu však byli favorité domácí hráči. Modří Sloni se však nezalekli a po vyrovnaném průběhu slavili vítězství 21:19. Využili přitom chyb soupeře, který nebyl v úvodním zápase dne ve své kůži.

Prostějov se pak alespoň částečně zahojil na Slovenském výběru, na nějž jasné vyzrál i Náchod. Ten mu tak oplatil z porážku o jediný koš z minulého kola.

Prostějov, SK RG U19 : Modří Sloni YMCA Znojmo U19  19:21

SK Plhov Náchod U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19  16:21

Prostějov, SK RG U19 - Slovenský výběr U19  21:10

Slovenský výběr U19 U19- SK Plhov Náchod U19  13:21

Aneta Lešanská (trenérka, Brno): „Se Znojmem jsme se nějak nemohli chytit. Dělali jsme hodně chyb, které soupeř trestal. My nedali třeba dvojtakt a Znojmo hned z protiútoku skórovalo. Začali jsme se v tom trochu utápět a na konci se to všechno sečetlo. Nedokázali jsme nějak namotivovat hráče, aby zápas otočili. Naše chyby rozhodly. Musím však říct, že Znojmo hraje pěkný a rychlý korfbal. Podobný chceme předvádět i my.“

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „Utkání se Znojmem bylo zpočátku vyrovnané. Pak si soupeř vytvořil náskok, když Tomáš Toufar trefil několik parádních střel z velké dálky. Obecně Znojmu střelba víc sedla, jinak šlo o rovnocennou partii. V utkání proti Slovákům jsme se ponaučili z minulého kola. Už jsme byla naštvaná protože jsme měli čtyři nebo pět proher v řadě. Potřebovali jsme už úspěch pro povzbuzení. Trochu jsem zamíchala s kluky a to se vyplatilo.“

Reklama

Výběr článků

Načítám