Hlavní obsah

Do práce na kole: ve Zlíně, Otrokovicích a okolí se do kampaně zapojilo 996 cyklistů

Novinky, Redakce Novinky

Navzdory jarní pandemii koronaviru, kdy spousta zaměstnanců, podnikatelů a příslušníků všech profesí čelila řadě problémů, se do celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole 2020, koloběžce, pěšky, poklusem i jinak zapojilo letos 15879 účastníků z 50 pořadatelských měst (ale i z jejich okolí).

Foto: Magistrát města Zlína

Článek

„Společně soutěžící města Zlín a Otrokovice se umístila v první desítce. Ve Zlíně, Otrokovicích a okolí se letos zapojilo do kampaně 996 cyklistů, koloběžkářů, chodců a běžců, v minulém roce to bylo 941. Je to o 55 více než minulý rok, a to i z důvodu, že se k nám přihlásili na poslední chvíli z Uherského Hradiště. Přivítali jsme je, protože kromě vyhlašování výsledků soutěže, přijedou určitě navštívit i oblíbené turistické cíle v Otrokovicích i ve Zlíně,“ uvedla Jana Vybíralová, koordinátorka kampaně pro města Zlín a Otrokovice.

Ve Zlíně se letos zaregistrovalo 457 nadšenců, minulý rok to bylo o dva méně. V Otrokovicích soutěžilo v tomto roce 448 přihlášených a v roce 2019 jich bylo 486. Společně všichni za celou republiku zvládli bezmotorově 3 799 185 km a ušetřili 490 tun CO2.

Ve čtvrtek 11. června připravují organizátoři ve Zlíně na náměstí Míru vyhlašování výsledků Do práce na kole 2020 za Zlín, Otrokovice a okolí. Od 16.00 je naplánovaný program se živou hudbou a s překvapením a od 17.00 hodin vyhlašování výsledků soutěže.  Je zajištěno i občerstvení.

Kromě cen věnovaných regionálními partnery, získá každý člen vítězného týmu v kategorii Pravidelnost koloběžku z firmy KOSTKA - kolobka, s.r.o., od Statutárního města Zlín a města Otrokovice. Podmínkou pro získání nejlepší výhry je, že musí být tým, nebo alespoň jeho zástupce, přítomný na vyhlašování výsledků soutěže. Pokud se nikdo nedostaví, považuje se nepřítomnost za nezájem o výhru a losuje se z dalších adeptů.

Kromě soutěžících Do práce na kole 2020 jsou vítáni i nesoutěžící, kteří od CykloZLÍN dostanou malý dárek. Musí se ale o něj přihlásit ve stánku Besip.

Reklama

Výběr článků

Načítám