Hlavní obsah

Divadelníci dál zkouší a věří, že premiéra ve Slováckém divadle bude

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus, karanténa, uzavření škol, zrušení všech kulturních akcí… I provozu Slováckého divadla se výrazně dotkla situace, kdy vláda v minulém týdnu nařídila opatření, která mají zamezit šíření koronaviru v České republice.

Foto: archiv Slováckého divadla

Herci Slováckého divadla nehrají, ale dál poctivě zkouší a doufají, že se premiéra na konci března uskuteční

Článek

V první fázi vedení divadla rozhodlo o zrušení všech představení od úterý 10. března středy 18. března včetně.

„Nebyla to pro nás vůbec lehká situace. Sestavit program je náročné i bez těchto omezení, a hledat náhradní termíny ještě těžší. Nicméně jak už jsme diváky informovali, vstupenky na zrušená představení zůstávají v platnosti a náhradní termíny pro ně najdeme,“ slibuje mluvčí divadla Josef Kubáník.

Co bude další dny? „Všechna naše rozhodnutí budou podléhat nařízením státu, předpokládáme, že opatření proti šíření koronaviru se prodlouží, jen se můžeme modlit, aby nebyla v řádu dalších týdnů, to by pro nás bylo velmi těžce řešitelné,“ dodal mluvčí.

Vrchol plesové sezony se nekoná

Na ples Slováckého divadla, který každoročně patří k vrcholům plesové sezony v Uherském Hradišti, se těšilo několik stovek návštěvníků s platnou vstupenkou i divadelníci samotní. V sobotu 14. března ale zůstane sál Klubu kultury opuštěný.

„Zrušit ples bylo velmi těžké rozhodnutí. V dané situaci jsme ale neměli žádnou jinou možnost,“ vysvětluje Josef Kubáník s tím, že vstupné divadelníci vrátí. „I když to pro nás bude velká ztráta, protože jsme do přípravy plesu investovali nemalé peníze, spokojenost diváků je pro nás na prvním místě,” konstatuje Josef Kubáník.

Co bude s premiérou?

Už na začátku února začali herci s režisérem Zdeňkem Duškem zkoušet novou inscenaci – situační komedii na motivy filmu Woodyho Allena Prokletí nefritového škorpiona. Premiéra je naplánovaná na poslední březnovou sobotu. Co s ní bude?

„To v tuto chvíli nevíme. Každopádně dál poctivě zkoušíme, a to nejen Prokletí nefritového škorpiona, ale taky Deskový statek pod taktovkou režiséra Igora Stránského. A pevně věříme, že do konce března už za námi diváci budou moci přijít a užít si premiéru se vším všudy,“ doufá Josef Kubáník.

Zároveň divákům doporučuje, aby sledovali web slovácké scény a sociální sítě, kde divadelníci zveřejňují nejčerstvější informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám