Hlavní obsah

Cvilínské schody budou patřit extrémní štafetě

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před nevšední výzvu krnovští Cvilínští schodaři postavili své členy, příznivce i veřejnost. Na zakončení sezony připravují extrémní čtyřiadvacetihodinovou štafetu, která odstartuje v pátek 18. října v 16.00 hodin a skončí ve stejný čas následujícího dne.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

„Sami nevíme, jak se štafeta povede a jestli je cíl překonat výškový rozdíl dvaceti kilometrů za čtyřiadvacet hodin reálný a zda se model vytrvalostního závodu osvědčí pro případné další ročníky. Zároveň si však myslíme, že dar v podobě Cvilína a jeho schodů je natolik cenný, že by byla škoda je nevyužít pro další obdivuhodné sportovní výkony i lidskou sounáležitost, které znáte z našich tréninků i závodů,“ vysvětlují organizátoři s tím, že pokud vše klapne, měli by účastníci dohromady uběhnout celkem 144 kilometrů.

„Podařilo by se nám tak zdolat dva světové extrémy, a to Mount Everest, který se tyčí do výšky 8 848 metrů, a Mariánský příkop s hloubkou 10 994 metrů, což dohromady činí 19 842 metrů,“ dodávají Schodaři.

Štafeta je otevřená, což znamená, že každý, kdo se dopředu zaregistruje či přijde přímo na místo v den konání akce, může běžet. Další informace zájemci získají na stránkách a facebookovém profilu Cvilínské schody, e­ mailové adrese info@cvilinskeschody.cz nebo telefonním čísle 608 633 426 (koordinátor štafety Miroslav Kozelský).

„Centrum štafety bude u kostela, kde bude postaven stan s možností posezení, odpočinku i spánku a chybět nebudou ani stoly s občerstvením. Na místě bude rovněž koordinační tým, který bude organizovat střídání závodníků, udělovat pokyny, zapisovat dosažené časy a on ­line publikovat na internetu aktuální „polohu“ štafety,“ doplňují informace pořadatelé, kteří počítají s tím, že skalní Schodaři pokryjí přednostně noc a pro účastníky štafety z řad veřejnosti a rodiče s dětmi budou vyhrazeny dopolední a odpolední startovací časy.

Startovné je dobrovolné a veškerý výnos bude použit na akce pořádané spolkem Sport pro Krnov. Prvních třicet žen a třicet mužů, kteří se do štafety oficiálně přihlásí a zúčastní, navíc obdrží limitovanou edici dárků.

„Přijďte i vy, ať už budete aktivním účastníkem štafety, nebo s námi jen chvíli posedíte,“ vzkazují na závěr pořadatelé.

Reklama

Výběr článků

Načítám