Hlavní obsah

Brno si zajistilo prvenství v základní části korfbalové extraligy

Novinky, Jan Pařík

Tři víkendové zápasy České korfbalové extraligy vyřešily tři zásadní věci. Brno si díky nedělní výhře ve třináctém kole nad Náchodem a ztrátě Prostějova v sobotní dohrávce čtvrtého kola v Českých Budějovicích vybojovalo prvenství v základní části nejvyšší soutěže.

Foto: Jan Pařík

Brno (na snímku Eliška Zieglerová) si zajistilo vítězství v základní části korfbalové extraligy

Článek

Zároveň už jsou jasné dvojice pro blížící se semifinále. Brno si to o finále rozdá v regionálním derby se Znojmem a Prostějov vyzve Krokodýly z Budějovic.

Třetí víkendovou novinku představuje fakt, že Náchod je téměř s jistotou ze hry o play off.

DOHRÁVKA 4. KOLA

První ze dvou generálek před vzájemným duelem v semifinále vyšla Českým Budějovicím. Ty v sobotní dohrávce zdolaly doma Prostějov o dva koše, snížily ztrátu v tabulce na dva body a příští víkend si to se stejným sokem rozdají v závěrečném utkání základní části.

„Po návratu Martiny Klackové se k nám na domácí zápasy připojila i Veronika Kozlová. Její dva metry jsou na hřišti znát - a navíc nás je najednou dost na střídání. Točili jsme sestavu, a to nám pomohlo. Nastupujeme teď v podobném složení jako před desíti lety. Prostějov nám pro play off sedí. O taktice nepřemýšlím, ale náš trenér Ivo určitě něco vymyslí,“ usmála se českobudějovická korfbalistka Hana Procházková.

České Budějovice, KCC Sokol - Prostějov, SK RG  20:18

13. KOLO

Minule je nováček zaskočil, tentokrát se sním nepárali a díky tomu slaví primát po základní části extraligy, i když do konce zbývají odehrát ještě dvě kola. Brněnští korfbalisté přehráli Náchod hlavně díky vydařenému prvnímu poločasu, který vyhráli o devět košů. Ve druhé půli už se trochu trápili, ale to už je nemuselo mrzet.

„Oproti minulé prohře se nám to zpočátku vyvedlo. Ve druhé půli jsem vystřídal a už to nebylo ono. Chtěli jsme napravit porážku od stejného soka, ale druhá část už připomínala minulé vzájemné klání. Celkově zápas neměl takový náboj, jako třeba když hrajeme s Českými Budějovicemi nebo Prostějovem. Výhra v základní části moc důležitá není. Poslala nás na Znojmo, které je aktuálně v dobré formě. Kolikrát už se stalo, že i čtvrtý tým postoupil do finále,“ shrnul situaci brněnský lodivod Jakub Máša, jenž v zápase postrádal Jiřího Zieglera, který měl na jeden zápas stopku.

Brno, KK - SK Plhov Náchod  22:12

Forma přichází v pravý čas. Znojmo zkonsolidovalo sestavu a v poslední době se mu daří. O tom se na jeho palubovce přesvědčily České Budějovice, které tam prohrály o devět košů. Výhoda Znojma tkvěla v tom, že k nim nepřicestovaly některé hráčky z jihu Čech.

„Jsme v pohodě a dobré formě. Výhrou jsme trochu překvapili i sami sebe. Směrem k play off jsme nyní klidnější, Náchod to mohl ještě zamotat. Snad nám to takhle vydrží i na semifinále. Brno je vždy těžký oříšek, ale zabojujeme,“ uvedla znojemská stálice Klára Zábojová.

Modří Sloni YMCA Znojmo - České Budějovice, KCC Sokol  27:18

Reklama

Výběr článků

Načítám