Hlavní obsah

Bohumínské aquacentrum prošlo generální očistou, v pondělí se zase otevře

Novinky, Lucie Balcarová

Aquacentrum v Bohumíně přivítá v pondělí 25. května po nucené koronavirové pauze první návštěvníky. Ti se mohou těšit na vypulírované bazény i další novinky, které jim zpříjemní pobyt v celém areálu. Uzavírku totiž aquacentrum využilo k vylepšení svého zázemí.

Foto: město Bohumín

Tobogán v bohumínském aquacentrum nabízí dráhu dlouhou 45 metrů.

Článek

„V podstatě jsme dva měsíce uklízeli, opravovali a malovali. Pravidelnou zářijovou odstávku jsme operativně přesunuli na květen. Všechny bazény i whirlpooly jsme vypustili a vyčistili všechny díly, které jsou pod vodou. Teď už jsou znovu napuštěny a ohříváme je na teplotu od 28 do 32 stupňů, jak jsou na ni naši návštěvníci zvyklí,“ sdělil Jan Resler, šéf městské společnosti Bospor, která aquacentrum provozuje.

Nejviditelnější změny čekají na veřejnost v saunovém světě. Jeho vnitřní odpočívárna dostala nový obklad a rovněž venkovní skleněná terasa prokoukla. Renovace se ovšem dočkala i všechna lehátka, v převlékacích kabinkách jsou nová sedátka, před pokladnou nové plexisklo a venkovní bazén dostal novou zatahovací roletu, která jej chrání v době uzavření před nečistotami.

Milovníci plavání i saunování se musí připravit na určitá omezení. „Musíme snížit počty návštěvníků jak v samotných bazénech, tak v saunovém světě. Do bazénu bude moci přijít pouze 120 lidí z původní kapacity 243 lidí. Do saun pustíme místo 70 pouze 30 lidí. Například ve venkovním finském srubu bude moci být najednou pouze deset lidí a ve vnitřních finských saunách jen tři osoby. Fungovat kvůli zpřísněným hygienickým podmínkám nebude v saunovém světě venkovní ochlazovací bazének, ledovač, parní sauna a Kneippův chodník, v provozu ale bude vyhřívaná vířivka,“ uvedl vedoucí aquacentra Jaromír Voráč.

Návštěvníci se musí připravit na specifické hygienické podmínky. V celém areálu bude k dispozici dezinfekce, celý areál se bude častěji uklízet a dezinfikovat. Lidé by ve sprchách i v šatnách měli dodržovat bezpečné rozestupy.

Mění se i otevírací doba aquacentra. To už teď v květnu kvůli dopolední absence školáků najíždí na prázdninový režim. Otevřeno bude mít od pondělí do čtvrtku od 6 do 21 hodin, v pátky od 10 do 21 hodin. O víkendech a svátcích bude fungovat od 8 do 21 hodin.

Saunový svět bude pro veřejnost k dispozici denně od 8 do 21 hodin. S výjimkou pátku, kdy se otevírá o dvě hodiny později, a to od 10 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám