Hlavní obsah

Aktuální havířovská opatření reagují na nepříznivou epidemiologickou situaci na Karvinsku

Novinky, Josef Zajíc

Mimořádná Rada města Havířova uložila ředitelům zařízení sociálních služeb zřízených statutárním městem Havířov vyhlásit zákaz návštěv v pobytových sociálních zařízeních, a to z důvodu nepříznivé epidemiologické situace v okrese Karviná.

Foto: Zdroj MMHavířova

Dezinfekci školy v Havířově provedly v sobotu 23.5.2020 dvě jednotky hasičského sboru MSK.

Článek

Opatření se týká Domova seniorů Havířov, centra ambulantních a pobytových sociálních služeb SANTÉ a Sociálních služeb města Havířov. Nařízení vyplývá i z vyjádření a doporučení hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka vyhlásit zákaz návštěv v zařízeních zdravotní a sociální péče ze dne 21. května.

„S okamžitou platností - podobně jako v krajských zdravotnických a sociálních zařízeních - platí zákaz návštěv také v tomto druhu příspěvkových organizací města. O tom, jak dlouho budou přijata opatření trvat, rozhodne vývoj epidemiologické situace v Havířově a okolí,” informovala náměstkyně primátora města Havířova pro sociální oblast Stanislava Gorecká.

Mateřská škola Radniční zůstane zatím uzavřena

Mateřská škola Radniční bude od pondělí 25. května i nadále uzavřena. Důvodem je podezření na nákazu onemocnění covid-19 rodinného příslušníka zaměstnance mateřské školky, který pracuje pro společnost OKD

„Na doporučení Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje mateřskou školu Radniční nebudeme otevírat. Čekáme, jak dopadnou výsledky testů na koronavir, poté se teprve rozhodneme, zda bude školka otevřena. Vzhledem k situaci na Dole Darkov aktuálně také u všech rodičů dětí, které by měly v pondělí nastoupit do škol a školek, zjišťujeme, zda rodiče nepracují na Dole Darkov nebo zda nepřišli do styku s osobami, které by je mohly nakazit. Zákonní zástupci dítěte navíc při vstupu do školy či školky budou muset podepsat písemné prohlášení, že nepřišli do kontaktu s nikým nakaženým z Dolu Darkov,” uvedla náměstkyně primátora města Havířov pro školství a kulturu Jana Feberová.

Dezinfekce základní školy Generála Svobody

„Během sobotního dopoledne dvě jednotky hasičského sboru Moravskoslezského kraje dezinfikovali prostory základní školy Generála Svobody v Havířově - Šumbarku. Ve škole se tento týden projevila nákaza novým koronavirem. Pozitivně testován byl jeden žák deváté třídy, který se nakazil od svého otce, který pracuje na Dole Darkov. Od pondělí 25. května by měla být škola opět v provozu,” dodala Michaela Adamcová, tisková mluvčí Magistrátu města Havířov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám