Hlavní obsah

Vosí hnízda neboli včelí úly: Recepty na oblíbené cukroví českých Vánoc

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vosí hnízda neboli včelí úly patří v posledních letech mezi nejoblíbenější české vánoční cukroví. I na tento druh existuje celá řada variací. Co recept, to originál. Vyzkoušejte jeden z našich tipů.

Foto: Akademie kvality

Poctivé včelí úly

Článek

Vosí hnízda

INGREDIENCE na 25-30 ks
160 g mletých piškotůNa náplň:
25-30 celých piškotů100 g másla
160 g moučkového cukru1 žloutek
60 g másla3 lžíce rumu
4 lžíce rumucukr moučka
2 lžíce kakaa

POSTUP:

  1. Rozmixované piškoty smícháme s cukrem, kakaem, změklým máslem a rumem. Těsto propracujeme, aby bylo krásně spojené. Necháme 2 hodiny odpočinout.
  2. Na náplň musíme ušlehat žloutek, poté přidáme cukr, a nakonec změklé máslo. Směs vymícháme a dochutíme rumem.
  3. Formičky vysypeme moučkovým cukrem a naplníme těstem. Vymáčkneme důlek do těsta a naplníme krémem. Úl vosího hnízda přiklopíme piškotem a necháme ho odpočinout.

Kokosové kuličky Rafaelo. Recepty na cukroví oblíbené nejen na Vánoce

Vánoce

Vosí hnízda podle Romana Vaňka

Foto: Rohlík.cz

Vosí hnízda podle Romana Vaňka

INGREDIENCE
160 g rozdrcených piškotůNa náplň:
160 g moučkového cukru80 g másla
60 g změklého másla20 g moučkového cukru
15 g kakaa10 g vanilkového cukru
2 lžíce tuzemáku1 lžíce tuzemáku 
1 bílekNa dokončení:
špetka mletého badyánumoučkový cukr na obalení
špetka mleté skořice piškoty

POSTUP:

  1. Všechny suroviny vypracujeme do hladkého těsta, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme odležet do druhého dne do lednice.
  2. Postup na náplň. Všechny suroviny vyšleháme do pěny.
  3. Postup na dokončení. Z těsta vytvarujeme kuličky úměrné velikosti formičky a obalíme je v moučkovém cukru.
  4. Kuličku vtlačíme do formičky a uvnitř uděláme obrácenou vařečkou důlek, který naplníme náplní. Přiklopíme piškotem a vyndáme z formičky.

Recepty na kokosky: tradiční, polomáčené a od cukráře Josefa Maršálka

Vánoce

Reklama

Související témata:
Vosí hnízda

Související články

Výběr článků

Načítám