Hlavní obsah

Santa Claus se ve své rodné vesnici v Laponsku připravuje na Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brzy ráno v Santa Claus Villag nedaleko polárního kruhu, asi osm kilometrů severně od Rovaniemi, hlavního města finského Laponska, již vrcholí poslední přípravy na Štědrý večer. Santa a jeho věrní skřítci tvrdě pracovali, aby se letošní nadílka pod stromečkem ve všech zemích světa skutečně vydařila.

BEZ KOMENTÁŘE: Santa Claus se ve své rodné vesnici v Laponsku připravuje na VánoceVideo: AP

 
Článek

Podle seznamu, který Santa má, byla většina dětí hodných a dárky si skutečně zaslouží.

I když letošní Vánoce v mnoha zemích světa budou stále ještě s mnoha omezeními, Santa všechny nabádá, aby se lidé kvůli tomu netrápili a užili si na maximum společný čas se svými nejbližšími.

Předvánoční frmol v Laponsku

Každoročně vánočně laděnou destinaci navštíví více než půl milionu lidí, aby se setkali se Santou, hráli si na sněhu a naladili se na sváteční náladu.

To vše se změnilo v loňském roce kvůli koronaviru a cestovním omezením, která zmařila cestovní plány mnoha lidí. Loni v prosinci tak vesničku navštívilo jen něco málo přes 11 000 turistů, z toho pouze 1100 bylo ze zámoří.

Santa plavbou po Galilejském jezeře zahájil vánoční sezonu ve Svaté zemi

Vánoce

Nyní jsou turisté zpět a užívají si sváteční atmosféru.

Pro ty, kteří se se Santou nemohou setkat osobně, je tu vždy stará pošta, kde elfové pilně třídí tisíce dopisů z celého světa. Pošta každé Vánoce dostává asi půl milionu dopisů a seznamů přání.

Lidé z celého světa se přes všechna omezení nemusí vůbec bát, že by právě k nim Santa letos nedorazil. Byl mu totiž udělen status klíčového pracovníka, který může překročit za každé situace každou hranici.

Santa se zamiloval do muže. Vánoční reklama oslavuje 50 let tolerance homosexuality

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám