Hlavní obsah

Dárky pro vášnivé hráče

Konzole nové generace chybí na pultech obchodů již druhé Vánoce. I tak ale existuje spousta zajímavých dárků, které náruživé hráče potěší. Poradíme, co vybrat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Foto: archív výrobce

Výkonnější Xbox Series X (černý) v obchodech stále chybí, odlehčená varianta Series S tak s cenovkou 7000 Kč představuje jedinou možnost, jak si pořídit v současnosti konzoli nové generace bez čekání.

Foto: archív výrobce

Novinkou na trhu je herní monitor Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor, který láká na zakřivenou 34palcovou obrazovku s rozlišením 3440 x 1440 pixelů a rychlou obnovovací frekvencí 144 Hz. Cenovka 12 990 Kč je s ohledem na nabízené parametry a velikost obrazovky více než atraktivní.

Foto: archív výrobce

Realme GT Master Edition působí na první pohled jako designový mobil. Ve skutečnosti ale ve střední třídě nabízí velmi solidní výkon a rychlý 120Hz displej, který ocení především hráči. Cena: 8999 Kč.

Foto: archív výrobce

Bezdrátový herní headset Logitech G435 LIGHTSPEED váží pouze 165 gramů a je tedy dostatečně lehký a pohodlný pro celodenní nošení. Svým tvarem dobře padne většině lidí, je však optimalizován pro menší velikosti hlavy. Kombinace herní 2,4GHz bezdrátové technologie LIGHTSPEED a Bluetooth s nízkým zpožděním vám dává svobodu volby bezdrátového připojení k počítači, systému PlayStation, telefonu a dalším zařízením. Cena: 1990 Kč.

Foto: mif, Novinky

Gigabyte G5 KC patří mezi cenově nejdostupnější herní modely s moderní grafickou kartou GeForce RTX 3060. Ta přitom není jediným lákadlem tohoto stroje. Ve výbavě mu totiž nechybí nic, co byste čekali od pořádné herní mašiny – například rychlý 144Hz displej. Cena: 28 990 Kč.

Foto: Smarty

Nová řada stolních počítačů pro hráče, která pochází z dílny Smarty.cz, navíc se zárukou 3 roky. Vybrat si můžete z mnoha konfigurací, ať už jste příležitostný hráč, nebo hrajete pravidelně. Správná kombinace komponent zajistí skvělý výkon i dlouhou životnost. Perfektní grafika, plynulé hry bez sekání, to jsou počítače TIGO. TIGO Gamer Pro r5 3060 Ti, 39 990 Kč

Foto: archív výrobce

Switch Liteje odlehčený model, jenž nemá takové ambice jako jeho starší bratříček. Primárně je novinka určena pro hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů. Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky níž by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém. Cena 4990 Kč je však velmi atraktivní.

Foto: archiv tvůrců

Série Metroid patří k jedněm z nejstarších herních sérií vůbec. S hráči tu je už nějakých 35 let a nejnovější díl s názvem Metroid Dread cílí hlavně na pamětníky. Ne, že by si ji nováčci neužili, jen pro ně bude poněkud těžší než většina dnešních titulů. Metroid Dread se povedl a nabízí hráčům pořádnou výzvu. Cena: 1234 Kč.

Foto: archív tvůrců

Microsoft xCloud je streamovací služba pro hráče, která dovoluje hrát moderní tituly i na pomalých PC, tabletech či mobilech. Dostupná v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate. Měsíční členství vyjde na 339 Kč, tříměsíční pak na 999 Kč. Hrát je přitom možné všechny tituly v rámci předplatného na Xboxu, počítači, tabletu, a dokonce i mobilu. Dostupných je více než 100 různých her, nechybí mezi nimi například Destiny 2, Yakuza Kiwami 2 a Grounded. Neustále přitom přibývají další.

Foto: archív výrobce

Na trhu je sice již nějakou dobu výkonnější grafika GeForce RTX 3070 Ti, model bez písmenek Ti v názvu ale stále patří k herní špičce. A co je důležitější, celá řada obchodů má GeForce RTX 3070 skutečně skladem, takže vylepšit svůj herní počítač na Vánoce není žádný problém. Cena: 29 990 Kč.

Foto: JRC

Oblíbená hra, kde si ten pravý fotbal zahraje kdokoliv z pohodlí svého obýváku! Nová verze FIFA22 přináší nové hráče, vylepšené ovládání i realistické zobrazení hráčů a scén. K dispozici na všechny platformy – PC, Playstation i XBOX. Za 1699 Kč na jrc.cz 

Foto: Rockstar Games

Po většině her neštěkne pes už pár let po vydání. V tomto ohledu ale působí titul Grand Theft Auto 5 jako zjevení, miliony hráčů přibývají i přesto, že hra je na pultech obchodů již osm let. Aktuálně jde o nejpopulárnější hru na světě. Cena: 450 Kč.

Foto: archív tvůrců

Tvůrci ze studia Giants Software se už v minulosti snažili, aby farmaření bylo v jejich hře co nejrealističtější. Novince Farming Simulator 22 se to ale daří zatím nejvíce. Hráči získají v první řadě rozmanitost farmářských aktivit, soustředit se mohou na zemědělství, chov zvířat a lesnictví. Při svých aktivitách budou přitom vůbec poprvé muset brát v potaz střídání jara, léta, podzimu a zimy. Každá roční doba má svá specifika, pouze pokud se jim přizpůsobí, nepřijdou o úrodu a peníze. Cena: 948 Kč

Foto: Divrlabs

Přijďte si vyzkoušet virtuální realitu tak, jak ji neznáte! To vše můžete zažít společně s vaší rodinou nebo přáteli v největší aréně v Evropě s rozlohou 250 m². V naší herně se navzájem vidíte a slyšíte a na výběr máte ze dvou her. Tak neváhejte a prozkoumejte jiné světy. K zakoupení divrlabs.com. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám